Direktor Boxmarka: Treba je delati!

Šiviljsko podjetje Boxmark je nezakonito ravnalo s štirimi zaposlenimi delavkami.

Objavljeno
11. maj 2011 21.44
Posodobljeno
12. maj 2011 07.20
Milena Zupanič, notranja politika
Milena Zupanič, notranja politika
Ljubljana – Kakšen je položaj slovenskega delavca? Te dni se je izkazalo, da eno največjih in najuspešnejših podjetij v državi – švicarsko podjetje Boxmark iz Kidričevega pri Ptuju – gradi svoj uspeh tudi na nezakonitem ravnanju z zaposlenimi. Delovno sodišče Maribor, oddelek na Ptuju, je namreč presodilo, da se je to podjetje leta 2009 pri odpustu štirih delavk sklicevalo na poslovne razloge, dejanski razlog za odpust pa je bilo dejstvo, da so bile delavke večkrat na bolniškem dopustu in zato manj storilne.

Sodišče je odpovedi razveljavilo in zahtevalo, da delodajalec odpuščene ponovno sprejme v službo ali jim plača odškodnino, izplačati pa jim mora tudi plače za čas nezakonitega odpusta. Sodba je pravnomočna, potrdilo jo je tudi višje sodišče, a zgodba še ni končana. Podjetje je zahtevalo njeno revizijo na vrhovnem sodišču.

Podjetje – ustanova 
zdravih ljudi?

Šiviljsko podjetje Boxmark, v Evropi tretji navečji proizvajalec usnjenih prevlek za luksuzne avtomobile znamk Mercedes, Volkswagen, Audi in druge, je izrazito ženski kolektiv. Med danes 1842 zaposlenimi je približno 80 odstotkov žensk. Iz zapisnika sodišča razberemo, da je spomladi leta 2009 novi direktor podjetja Marjan Trobiš, ki je prišel v podjetje zaradi nastalih izgub, opravil s približno 370 zaposlenimi razgovore, pri čemer – tako zapisnik sodišča – se je osredotočal predvsem na bolniški stalež. V rokah je imel seznam zaposlenih, na katerem so bile rumeno podčrtane vse, ki so bile večkrat bolniško odsotne.

Poudarjal je, da ga ne zanimajo zdravstvene težave, ampak samo produktivnost, saj podjetje ni socialna ustanova, ampak ustanova zdravih ljudi. Delavke je postavljal pred nesprejemljivo odločitev: ali otrok in družina ali služba, so izpovedovale na sodišču ženske in njihove priče.

Gre za štiri različne usode: prva delavka je bila na bolniškem staležu zaradi kalcifikacije ramen in psihičnih težav (doma je imela tudi dva odrasla nezaposlena sinova, mož je delal), druga (v podjetju je delala že 14 let) je bila odsotna zaradi poškodbe ramena in težkega dela za strojem ne bi zmogla, doma je imela tudi hudo bolnega moža, zato je imela zdravnikovo opravičilo za nočno izmeno. Tretja je bila večkrat odsotna zaradi nege sina z multiplo sklerozo, ki je moral dobivati injekcije, četrta je zaradi bolečin v hrbtenici prejemala injekcije sama. Na razgovoru pri direktorju je bila celo ženska, ki se je zdravila zaradi težav pri zanositvi, a nato ni bila odpuščena.

Odprtih še 40 tožb

Vsega skupaj je bilo takrat iz poslovnih razlogov – podjetje je bilo v izgubi in je bilo potrebno prestrukturiranje – odpuščenih 27 zaposlenih. Tožba štirih zaposlenih je tekla prek Neodvisnih sindikatov Slovenije, ki ima »odprtih« še nadaljnjih 40 tožb. Direktor Boxmarka Marjan Trobiš je včeraj dejal, da »delodajalec dandanes na sodišču ni enakopraven z delavcem, sodnica je bila bolj naklonjena sindikatu«. Opozarja, da je sodnica bila nekoč članica sindikata, v korist katerega je zdaj presodila, zato je vložil zahtevo za revizijo sodbe na vrhovno sodišče. Boxmark je socialno orientirano rastoče podjetje, a delati je treba, je menil.

Sodba sporočilo diskriminiranim, da lahko pravico iščejo na sodišču

»Sodba je sporočilo vsem ženskam in materam, ki so zaradi bolniške odsotnosti diskriminirane, da lahko poiščejo svojo pravico na sodišču. Takšno odpuščanje ne sme postati množičen pojav,« je sodbo o nezakoniti odpustitvi štirih delavk v podjetju Boxmark Leather, komentiral Rastko Plohl, predsednik Neodvisnih sindikatov, s pomočjo katerih so se ženske podale v tožbo. »Razočaran sem.

Direktor Trobiš: Delavec dobi odpravnino in hvala lepa


Bolniški stalež ni bil razlog za odpoved, temveč je šlo za vprašanje discipline in produktivnosti,« je dejal včeraj direktor Marjan Trobiš, ki meni, da so delodajalci danes v nezavidljivem položaju. Zakaj? »Kot podjetje bomo preživeli samo, če bomo upoštevali kupca. Če ne bo dobavitelj naše podjetje, bo nekdo drug. Največja konkurenca so Kitajci in posel lahko hitro pade v vodo. Naše zahteve do delavcev so zato velike, a takšen je sistem v vsej Evropi, le da so na primer Nemci bolj disciplinirani delavci z večjo storilnostjo. Odgovornost nosim za 1842 zaposlenih v Kidričevem in Radljah in še trikrat toliko njihovih družinskih članov. Dandanes ne gre več, da bi delavec rekel »ne bom«. Treba je delati. Če delodajalec in delavec ne prideta skupaj, obstajajo za to instrumenti: delavec dobi odpravnino in hvala lepa,« pojasnjuje logiko kapitala Marjan Trobiš in dodaja, da je bolniško odsotnih vsak dan šest ali sedem odstotkov zaposlenih.

Boxmark je bil leta 2009 v izgubi, letos bo posloval pozitivno, pri čemer je tudi z državno pomočjo med 600.000 in 800.000 evri izpeljal gradnjo razvojnega centra, treh novih proizvodnih hal in novega skladišča v Kidričevem, načrtuje pa tudi nakup objekta v Radljah, če se bo pocenil, napoveduje direktor. Je eno redkih podjetij, ki je v zadnjih dveh letih, torej v času krize, povečalo število zaposlenih za več kot 30 odstotkov. Povprečna plača v podjetju je okoli 1100 evrov. Kot delodajalci so izjemno nezadovoljni.

»Ne vidim več rešitve. Ali je normalno, da pride delavec po letu dni bolniške za dan ali dva v službo in gre takoj naprej v stalež? Delavce, ki so na bolniški, najdejo naši nadzorniki delati na vrtu ali na njivi. Nato prinesejo od zdravnika potrdilo, da jim priporoča, da se gredo sprostit v naravo, torej tudi na vrt,« je ogorčena nad pravicami delavcev Helena Rus iz kadrovske službe. »Slovenski delodajalci moramo plačevati več dajatev za delavce kot avstrijski. Gospod Pogačar z ministrstva za delo se je hvalil, da je država zmanjšala invalidske upokojitve. To je storila na račun delodajalcev. Kako naj se delodajalec zaščiti, ko pa vse ustanove bolj verjamejo delavcem?«

Povsem drugače pa vidi problematiko sindikalist Rastko Plohl: »Obstaja velika bojazen, da bo takšno odpuščanje kot v Boxmarku postalo v Sloveniji množičen pojav, zato je sodba toliko bolj pomembna, saj je ena prvih, odkar je leta 2008 novi zakon o delovnih razmerjih dopustil odpuščanje iz poslovnih razlogov. Delavke v Boxmarku so preobremenjene z nadurnim delom, so iztrošene, bolne, a v podjetju ne zaposlijo dodatnih ljudi. Če ženska, ki ima hudo bolnega otroka, ne more na bolniško, je to katastrofa. Nova praksa kapitalizma, ali družina ali služba, je nesprejemljiva. Delavci vedno potegnejo kratko.«