Do 19. ure 17 prijav domnevnih kršitev volilnega molka

Za enajst obvestil so v Dežurni službi ministrstva za notranje zadeve takoj ugotovili, da ne gre za kršitev.
Fotografija: Volilni molk je treba spoštovati do jutri do 19. ure, ko se bodo zaprla vsa volišča po državi. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Volilni molk je treba spoštovati do jutri do 19. ure, ko se bodo zaprla vsa volišča po državi. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka danes opolnoči do 19. ure prejela 17 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka. Obravnava šest prijav, največ zaradi objav na družbenih omrežjih.

Inšpektorat RS za notranje zadeve je za enajst prijav takoj ugotovil, da ne gre za kršitev volilnega molka. Tako obravnava šest zadev, največ se jih nanaša na prijave glede objav in oglaševanja na družabnih omrežjih, so objavili na spletni strani ministrstva.

Opolnoči se je v Sloveniji končala kampanja pred nedeljskimi volitvami v Evropski parlament in začel je veljati volilni molk, ki ga je treba spoštovati do nedelje do 19. ure, ko se bodo zaprla vsa volišča po državi.

Dežurna služba prijave domnevnih kršitev sprejema na telefonskih številkah 080 21 13 (med 7. in 19. uro) in 080 12 00 (med 19. in 7. uro).

V času volilnega molka ob volitvah poslancev iz Slovenije v Evropski parlament leta 2014 je inšpektorat v soboto od polnoči do 19. ure na podlagi prejetih obvestil obravnaval devet zadev o prekršku za kršitev volilnega molka, so še objavili na ministrstvu.

Komentarji: