Do kod bo segel kadrovski cunami v Piranu?

Po izvolitvi župana: Radojkovič ne namerava odstopiti - Stranka SD v Piranu v krizi
Fotografija: Alen Radojkovič Foto Boris Šuligoj
Odpri galerijo
Alen Radojkovič Foto Boris Šuligoj

Piran – Izvolitev novega piranskega župana Đenia Zadkovića in njegove prve izjave v Delu so povzročile kar precej kadrovskega nemira v piranski občini. Včeraj se je sestal z odhajajočim županom Petrom Bossmanom, s katerim sta se dogovorila o uradni predaji poslov, ki jo bosta dokončno lahko opravila šele po tem, ko bo Zadković tudi uradno postal župan, torej 18. decembra. Zadkovićeve izjave pa javnost komentira, češ da gre za sicer pričakovan kadrovski cunami.

Odzval se je predsednik uprave Okolja Piran Alen Radojkovič, ki je odločno zanikal, da bi komur koli namignil, da namerava odstopiti s funkcije prvega moža v komunalnem podjetju. »Moj mandat bo trajal do konca marca 2019 in novi nadzorni svet se lahko sestane šele enkrat februarja. Ne vem, kako bi me lahko zamenjali pred potekom mandata. O tem, kaj bom počel kasneje, bom še razmislil. Zagotovo sem žrtev delovanja dveh struj v piranski stranki SD. Tudi zato, ker sem preveč poslušal Hotove. Toda pri razpisu za najem parcel pri Hotovih ni bilo nič protizakonitega. Tudi novi direktor bo moral o teh sprejeti odločitev. Ostajam edini podpredsednik in vodeči odbora stranke SD v Piranu, ker sta Peter Bossman kot predsednik in Vojka Štular kot podpredsednica odstopila.«
 

Spremenjene barve piranske koalicije


Nad izjavo novega župana, da ne dela dovolj prepričljivo, je bil razočaran tudi direktor Turističnega združenja Portorož Igor Novel, ki je šele pričakoval seznanitveni sestanek z Zadkovićem. Njegovih ocen ni želel komentirati, vendar je prepričan, da Zadković ne pozna njegovih sposobnosti in dela v turističnem združenju.

Đenio Zadković je povedal, da so bili nad njegovimi izjavami v Delu nekoliko presenečeni tudi posamezni člani njegove stranke, ko je poudaril sodelovanje v koaliciji s Popovičevimi strankami in SDS. »Toda to je tisto, kar je bila moja prva želja, in je tudi prav, da o tem povem dovolj jasno stališče. Ne gre za sodelovanje s Popovičem, ampak z ljudmi, ki delajo dobro. Glede Novela nimam pripomb na njegovo strokovnost, ampak na avtoritativnost in zmožnost vpliva na odločujoče v državnem in občinskem turizmu. Radojkovičev odstop pa je bil očitno netočna in neuradna govorica, ki pa je bila res prisotna v občinski javnosti. Tudi če je bila le govorica, to ne spreminja naše odločitve o kadrih v občini,« je dejal uradno še ne ustoličeni župan.

Komentarji: