Predstavitvena informacija

Dobrodošli v svet zdravega blagostanja!

AGRA 2019 bo v Gornji Radgoni od 24. do 29. avgusta s svojo 57. ponovitvijo eden najpomembnejših mednarodnih kmetijsko-živilskih sejmov v tem delu Evrope.
Fotografija: Poleg dežele partnerice, avstrijske Štajerske, se bodo na Agri predstavile še druge države. Foto: Agra
Odpri galerijo
Poleg dežele partnerice, avstrijske Štajerske, se bodo na Agri predstavile še druge države. Foto: Agra


Digitalizacijo v kmetijstvu in agroživilstvu, novosti, praktične nasvete ter pester program dogajanja ponuja 1850 razstavljavcev iz 32 držav na skupaj 71.800 m2 razstavnih in predstavitvenih površin. Dežela partnerica je avstrijska Štajerska. Kot veleva tradicija, bo druženje na Agri poslovno uspešno, strokovno in koristno, na več kot 150 dogodkih pa tudi družabno, veselo, prijateljsko, okusno in zabavno. Za vsakogar, ki prisega na okusno in zdravo hrano, pridelano s spoštovanjem do človeka in okolja.

Mednarodna sejemska razstava bo prikazala vrhunsko tehnologijo in tehniko za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo, živilstvo, ekološko pridelavo ter najboljše pridelke, vina in jedi.

Na voljo bo tudi pokušina najboljših vin. Foto: Agra
Na voljo bo tudi pokušina najboljših vin. Foto: Agra


Ob avstrijski Štajerski se bodo predstavile Madžarska, Hrvaška, Severna Makedonija, Poljska, Bolgarija in Vietnam

V torek bo potekal madžarsko-slovenski poslovni forum z naslovom »Inteligentne odločitve v agronomiji« s poudarkom na protitočnih sistemih in dronih v kmetijstvu, ki mu bo sledilo mednarodno kooperacijsko srečanje MEET4BUSINESS AGRA 2019

Najboljše tradicije in nove trajnostne prakse bodo oživljale strokovne predstavitve govedoreje, konjereje, drobnice ter razstava avtohtonih pasem domačih živali s ponudbo izdelkov kmetij. Maneža bo vsak dan prostor zanimivega dogajanja in atraktivnih revij. V vrtcu malih živali bodo otroci lahko pobliže spoznavali živali in jih tudi pobožali.

Na ogled bodo domače živali. Foto: Zauneker
Na ogled bodo domače živali. Foto: Zauneker


Z zanimivimi delavnicami, predavanji in nasveti bujni sejemski vrtovi. Osrednji sejemski vrt prikazuje več kot 300 rastlin za zdravo samooskrbo, prvič tudi riž. Na poligonu Zeleni dragulji narave boste spoznali različne sorte konoplje, zdravilne, aromatične in medovite rastline, namakalne sisteme in energijske točke. Videli boste stare, nove pa tudi bodoče sorte slovenskega krompirja. Permakulturni center vabi s podkvastimi gredicami, s posebnimi rastlinami, ki so poleg v kulinariki dobrodošle kot okras na vrtu, v kuhinji in na krožniku. Pri hiški iz slamnatih bal bodo dnevno predstavljali trajnostno ekološko gradnjo, permakulturo v poljedelstvu, sadjarstvu in v vrtnarstvu ter uporabo endokanaboidov v zdravstvu. Gozdno-parkovni nasad vabi z gozdno pedagogiko, gozdom eksperimentov in strokovnim vodenjem. Robot Rovitis 4.0 se bo vsakodnevno odpravil po sejmišču in prikazal svoje delo v vzorčnem nasadu. Zasaditev murve v vzorčnem nasadu opozarja na pozabljen pomen svilogojstva.

Slovenijo – Evropsko gastronomsko regijo 2021 bo napovedovala Agrina kuhinja z dnevno svežo kulinariko iz izdelkov, nagrajenih na strokovnih ocenjevanjih kakovosti, ter iz pridelkov sejemskih vrtov. Najpomembnejša slovenska živilska podjetja bodo ponujala vsakodnevne pokušnje in ugodne nakupe izdelkov. Vabijo Agrina tržnica, kulinarična in turistična ponudba Pomurja, Medeni in Vinski hram



Koledar in urnik lepih in koristnih doživetij

Vstopnica in parkiranje za samo 6 evrov.

Prijazno vabljeni!

http://www.sejem-agra.si/