Država pokleknila pred črnograditeljem

Na kamniško občino je lastnik Eko resorta vložil pobudo za spremembo prostorskega akta, zato mu zdaj ni treba porušiti kozolca.

Objavljeno
09. februar 2019 18.00
Posodobljeno
09. februar 2019 18.00
Inšpektor je za pet let odložil izvršitev odločbe o rušenju objekta. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Kamnik, Godič – Družbi Palmieri, ki je lastnica nelegalnega turističnega naselja v Godiču, je uspela misija nemogoče, saj je gradbeni inšpektor ministrstva za okolje in prostor Jože Hostnik izdal sklep, s katerim je odložil rušenje kozolca, v katerem se brez vsakršnih dovoljenj za povrh izvaja tudi gostinska dejavnost.

Inšpektorat se je za sklep o odložitvi rušenja za največ pet let, katerega pritožba ne zadrži njegove izvršitve, odločil na podlagi pritožbe pravnega zastopnika družbe Palmieri na odločbo o rušenju, ki je postala izvršljiva prejšnji mesec.

image
V Godiču je investitor zgradil turistično naselje brez vseh potrebnih dovoljenj. Foto Bojan Rajšek


Zakon o graditvi objektov med drugim namreč določa, da se odloži izvršba inšpekcijske odločbe, če zavezanec (črnograditelj, op. p.) izkaže, da je dal pobudo za spremembo prostorskega akta, ki jo je kamniška občina že vključila v postopek sprememb prostorskega akta ali se je pisno opredelila, da jo bo upoštevala pri naslednjih spremembah. Lastnik Eko resorta Matjaž Zorman je tako pobudo na občino vložil v roku, torej do 26. februarja lani.

image
Matjaž Zorman, direktor družbe Palmieri Foto Bojan Rajšek


»Državi in občini Kamnik bo resort služil kot referenčna turistična destinacija, ki bogati slovensko turistično ponudbo in hkrati prispeva v državni in občinski proračun, gostom pa omogoča miren in sproščujoč oddih v objemu narave,« je izrazil zadovoljstvo Zorman.