DS za podpredsednika podprl Matjaža Švagana

V Državni svet je bil že drugi mandat zapored izvoljen kot predstavnik lokalnih interesov v 21., trboveljski volilni enoti.
Objavljeno
16. maj 2018 16.15
Posodobljeno
16. maj 2018 16.29
Za drugega človeka DS je Švagana predlagala interesna skupina lokalnih interesov v DS pod predsedujočim Milanom Ozimičem. FOTO: Bojan Rajšek
P. M.
P. M.
Zagorje – Matjaž Švagan, že šesti mandat zagorski župan in od 2017 predsednik Razvojnega sveta zasavske regije, je novi podpredsednik Državnega sveta (DS). Vanj je bil že drugi mandat zapored izvoljen kot predstavnik lokalnih interesov v 21., trboveljski volilni enoti.

V času, ko je bila LDS na vrhuncu in jo je vodil dr. Janez Drnovšek, je bil tudi Švagan član LDS. Na njeni listi je bil tudi dvakrat izvoljen za poslanca državnega zbora – prvič v 2000 in drugič v 2004. Leta 2010 je na lokalni ravni ustanovil stranko Zagorje gre naprej – Združenje za napredek Zasavja. Tej ostaja zvest tudi pred tokratnimi volitvami.

Za drugega človeka DS je Švagana predlagala interesna skupina lokalnih interesov v DS pod predsedujočim Milanom Ozimičem.