Duševno zaostalega ponujal kot spolnega sužnja

Objavljamo odgovor na članek v Delu z dne 13. 4. 2018 z zgornjim naslovom.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/delo

Matej Groznik po svojem zagovorniku – odvetniku Prus Pipuš Petru iz Ljubljane – pojasnjuje, da Matej Groznik ni kriv očitanih kaznivih dejanj. Matej Groznik ni več let spolno zlorabljal oškodovanca, prav tako ni prirejal množičnih prepovedanih orgij v središču Ljubljane.

Oškodovanec je že več let, preden je spoznal Groznika, užival mamila, imel tvegane spolne odnose z ženskami in moškimi; s tovrstnimi praksami nadaljuje tudi, odkar že več kot deset mesecev nima stikov z Groznikom. Oškodovanec se je več let povsem samostojno in prostovoljno vračal h Grozniku, ki je zanj skrbel, mu pomagal, ga hranil, nikoli pa ga ni silil v spolne odnose, ga ni prodajal drugim osebam, ga drugače zlorabljal, mu omejeval svobode ...

Groznik nikogar ni nedovoljeno snemal, ni širil HIV-a, saj je bil zaščiten in nikogar ni okužil. Oškodovanec in njegova mati imata, po mnenju obdolženega Groznika, v kazenskem postopku premoženjsko-pravne težnje, torej težnje, da pridobita od njega visoko odškodnino.

Groznik je s strani veliko ljudi deležen moralne podpore, saj vedo, da je konkreten kazenski postopek zoper njega neutemeljen in predstavlja »lov na čarovnice«.

Peter Prus Pipuš, odvetnik po pooblastilu Mateja Groznika

Komentarji: