Dvorana s pogledom na Uršljo goro

Občina Ravne na Koroškem se bo za gradnjo zadolžila za dve leti. 

Objavljeno
11. januar 2017 16.51
Mateja Kotnik
Mateja Kotnik

Kotlje – Gradnja večnamenske dvorane v Kotljah, ki jo bodo zgradili med podružnično osnovno šolo in vrtcem v Kotljah, bo največja naložba ravenske občine v prihodnjem letu. Stala bo 1,6 milijona evrov.

"Gradbeno dovoljenje za objekt že imamo, prav tako odobrenih dobrih 400.000 evrov iz Eko sklada. Ostalo bomo za naložbo prispevali sami, za kar se bomo v prihodnjih dveh letih zadolžili," pravi ravenski župan Tomaž Rožen. Razpis za izvajalca bodo objavili v teh dneh. "Če se pri izbiri ne bo zapletlo, ga bomo izbrali do začetka poletnih počitnic, ko na lokaciji ne bo več učencev, otroke iz vrtca pa bomo prestavili v druge enote in poleti opravili glavnino gradbenih del," meni Rožen. 

Z novo večnamensko dvorano v Kotljah bo upravljala podružnica osnovne šole Koroški jeklarji. Uporabljali jo bodo ne le šolarji in najmlajši iz vrtca, pač pa tudi številna društva in klubi ter krajevna skupnost za kulturne in druge prireditve v kraju.

Občina naložbe ni nameravala izpeljati z javno-zasebnim partnerstvom, a ker je dobila ponudbo (oddalo naj bi jo velenjsko podjetje Esotech), jo je dolžna proučiti in nanjo odgovoriti. Rožen je prepričan, da se bo zaradi izjemno ugodnih obrestnih mer, ki jih za zadolževanje ta čas ponujajo banke, oblika javno-zasebnega partnerstva izkazala za dražjo.  

Ravenska občina bo za naložbe v prihodnjem letu skupaj namenila okoli 3,5 milijona evrov. Poleg večnamenske dvorane v Kotljah nameravajo obnoviti streho na Štauhariji, sodelovati v projektu Geopark Karavanke in uresničiti pet manjših projektov v okviru Lokalne akcijske skupine.