Elektrarne pomagajo športu

Občina Celje in njeno podjetje pospešeno obnavljata »močno dotrajane« športne objekte

Objavljeno
15. februar 2017 13.02
Elektrarna
Brane Piano
Brane Piano
Celje - »Med 25 objektov, ki jih želimo čimprej obnoviti, smo vključili tudi Dvorano Zlatorog, Nogometni stadion Arena Petrol in Drsališče. Za vse je bil sprejet odlok o javno zasebnem partnerstvu, a izračuni kažejo, da na tak način ne bo mogoče sanirati vseh,« pravijo na Mestni občini Celje (MOC). Obnovo drugih bodo financirali iz proračuna, z energetskim pogodbeništvom ter s kohezijskimi sredstvi.

V načrtu za obnovo in energetsko sanacijo, kot pravijo na občini, »močno dotrajanih« objektov, je predviden tudi 135.000 vreden električni stroj za glajenje ledu na mestnem drsališču.
Z objekti upravlja občinsko podjetje ZPO Celje, večino denarja za obnovo pa zagotavlja mestni proračun. ZPO manjši del pridobi na razpisih Fundacije za šport in s prodajo energije iz sončnih elektrarn na strehah hal A in B Športno rekreacijskega centra (ŠRC) Golovec.

MOC in ZPO napovedujeta nadaljevanje energetske sanacije drsališča, za Zlatorog pa da bo končno začel dobivati klimatizacijo, za kar bodo namenili 150.000 evrov. V ŠRC Golovec je za posodobitev dvorane Golovec predvidenih 50.000 evrov, 25.000 evrov pa za garderobe na kegljišču. Za popravilo bazena na mestnem letnem kopališču bodo namenili 73.000 evrov, zimski bazen, kegljišče in prireditveno dvorano ŠRC Golovec pa so sanirali že v minulih letih. Energetski sanaciji slednje in hale A sta stali 515.000 oziroma 300.000 evrov.

Občina je kot lastnica finančno podprla tudi prvi del 450.000 evrov vredne energetske sanacije drsališča v Mestnem parku, vložek pa naj bi si s prihranki povrnili že v treh letih. Še na letnem kopališču, lani pa so s 126.000 evri sanirali tudi garderobe na nogometnem igrišču Olimp.