Evropska sredstva mariborski fakulteti za gradbeništvo

Za projekt v vrednosti 1,9 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 572 tisoč evrov.

Objavljeno
18. september 2015 18.22
*tre*MARIBORSKA UNIVERZA
M.F.K., gospodarstvo
M.F.K., gospodarstvo

Ljubljana - Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je potrdila projekt »Zagotovitev dodatnih površin za izvedbo programov Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru«.

Za projekt v vrednosti 1,9 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 572 tisoč evrov v okviru izvajanja kohezijske politike 2007-2013.

Na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru (FGPA UM) izvajanje raziskovalne dejavnosti trenutno poteka v okrnjenem obsegu, saj fakulteta ne razpolaga z zadostnimi kapacitetami.

V ta namen bodo v okviru projekta prenove objekta na Krekovi 2 v Mariboru zagotovljene dodatne površine v skupni velikosti 2.342,90 m2 s pripadajočo opremo za izvedbo programov, predvsem za potrebe izvajanja razvojne in raziskovalne dejavnosti fakultete in Institutov FGPA. V okviru prenovljenih prostorov bodo zagotovljene tudi večnamenske površine, ki jih bodo delno koristili tudi študenti za izvajanje študijskih programov (arhitektura) oziroma sodelovanje fakultete z gospodarstvom (prenos znanja in sodelovanje v raziskovalni sferi z gospodarstvom).

Projekt bo pripomogel k izboljšanju pogojev za izvajanje raziskovalne dejavnosti fakultete, nudil nove zaposlitvene možnosti, hkrati pa posredno prispeval tudi h krepitvi študijske dejavnosti.