Franc Trček odgovarja Luki Mescu glede (ne)timskosti

Poslanec Franc Trček, ki je po petkovem glasovanju o ministrskem zboru Janeza Janše naznanil svoj odhod iz Levice, se je odzval na besede koordinatorja Levice Luka Mesca v intervju za Delo o njegovi netimskosti.

Objavljeno
16. marec 2020 13.00
Posodobljeno
16. marec 2020 13.59
»Njegov izstop obžalujem, pogrešal bom njegovo bistrost in humor. Se je pa na glasovanju ponovno izkazalo, da ni timski igralec. Najbrž se bo bolje počutil, če bo v državnem zboru nastopal kot nepovezan. Upam pa, da bomo pri skupnih točkah, in teh ni malo, še vedno uspešno sodelovali,« je med drugim v intervjuju za Delo povedal Luka Mesec. FOTO: Blaž Samec/Delo
»Če bi ne bil timski igralec, bi ne bil dobesedno prvi za Levico, ko so ostali še vsak iz svoje strančice znotraj Združene Levice veselo bevskali en na drugega. Če bi ne bil timski igralec, bi ne vztrajal tako dolgo v Levici, kljub celi vrsti težav, ki jih sam osebno ne mislim 'prati' v javnosti. Če bi ne bil timski igralec, bi ne zastopal strankinih stališč, tudi, ko se osebno nisem ravno strinjal z njimi, na primer ob imenovanju dr. Angelike Mlinar,« je zapisal Franc Trček v odgovor Luki Mescu.

image
Poslanska skupina Levice bo po formalnem izstopu Franca Trčka imela le še osem poslancev. FOTO: Leon Vidic/Delo
V svojem zapisu dodaja še, da »Mescu in Levici želim vse dobro, zlasti pa več timskega dela in manj ozko oligarhičnih odločitev, ki so bile pogosto praksa, ter izdatno manj infantilno netimskih izpadov nekaterih poslancev«.

V petek zvečer je Trček sicer napovedal še, da bo odločitev o tem, ali se bo poslovil od politike ali pa jo nadaljeval, »s kom bolj odraslim, ki me bo poskušal razumeti in sprejemati v moji državotvornosti«, sprejel do 3. maja.