Gasilci zaradi neurij včeraj posredovali na 333 intervencijah

Arso napoveduje, da bo danes pretežno oblačno, občasno bo še nekaj dežja.
Fotografija: Ponoči bodo padavine povsod ponehale, delno se bo zjasnilo. FOTO: Roman ŠŠipić
Odpri galerijo
Ponoči bodo padavine povsod ponehale, delno se bo zjasnilo. FOTO: Roman ŠŠipić

Včeraj je celotno Slovenijo zajelo močno neurje. Zaradi neurja so gasilci posredovali na 333 intervencijah iz 361 prostovoljnih gasilskih društev in 19 poklicnih enot, so sporočili iz Centra za obveščanje RS. Meteorne vode so zalivale kletne, garažne in pritlične prostore stanovanjskih, trgovskih, gospodarskih in gostinskih objektov, prostore zapora na Dobu in knjižnice v Ljubljani ter prostorov zdravstvenega doma.

Močan veter je podiral drevesa na cestišča in stanovanjske hiše. »Meteorna voda je zalivala tudi cestišča in podhode. Tako je v Laškem zalila tudi podhod, iz katerega so gasilci rešili zalito osebno vozilo. Zaradi udara strele pa je zagorelo v naravi v naselju Vrhpolje v občini Vipava, stanovanjski objekt v naselju Šmarca v občni Kamnik in gospodarski objekt v naselju Čezsoča v občini Bovec ter v Lenartu pri Gornjem Gradu,« so zapisali v današnjem poročilu. Strela je udarila, vendar brez požara, v stanovanjski objekt v Kamniku.

Neurje je sprožilo tudi nekaj zemeljskih plazovi in podorov kamenja, kar je povzročilo nekaj težav v prometu. Gasilci so s protipoplavnimi vrečami preusmerili in zaščitili več objektov, odstranjevali podrta drevesa, očistili prepuste ter skopali več jarkov za odtok meteornih voda.

Vreme jo je že včeraj dopoldan zagodlo organiratorjem tradicionalnega škofjeloškega praznika kulturne dediščine Historial. Foto Vojko Urbančič
Vreme jo je že včeraj dopoldan zagodlo organiratorjem tradicionalnega škofjeloškega praznika kulturne dediščine Historial. Foto Vojko Urbančič


Arso napoveduje, da bo danes spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo še krajevne padavine, popoldne tudi kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem, kjer bo nekaj več sonca, okoli 28 stopinj Celzija.

Ponoči bodo padavine povsod ponehale, delno se bo zjasnilo. Ponekod v notranjosti bo po nižinah nastalo nekaj megle. Jutri bo povečini sončno.

Preberite še:

Več iz te teme:

Komentarji: