Slovenske ceste tudi danes v znamenju zastojev

Zastoj pred predorom Karavanke je dolg osem kilometrov.
Fotografija: FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Mavric Pivk/Delo

Promet proti Primorski, zlasti na ljubljanski obvoznici in na primorski avtocesti, se je popoldne nekoliko umiril, medtem ko gneča ostaja v smeri Avstrije. Tako je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji trenutno okoli osemkilometrski zastoj. Še vedno so tudi dolge čakalne dobe na mejnih prehodih, zlasti pri vstopu v državo.

Na prometnoinformacijskem centru za državne ceste voznikom proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Lesce. Popoldne se je sicer promet nekoliko umiril tudi na štajerski avtocesti, gneča pa ostaja pred Slovenskimi Konjicami, pred delovno zaporo proti Ljubljani.

Prav tako je gost promet z zastoji na obalnih cestah Lucija - Sečovlje in Koper - Šmarje - Dragonja ter na hrvaški strani mejnih prehodov.

 

Gneča pred mejnimi prehodi


Najdaljša čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, in Gruškovje, kjer vozniki za vstop v našo državo čakajo več kot dve uri. Na Obrežju čakajo eno do dve uri, do eno uro pa na mejnih prehodih Metlika, Podgorje in Starod, poroča prometnoinformacijski center.

O kar dolgi koloni pred mejnima prehodoma Kaštel in Povanija poročajo iz Hrvaške. Kolona sega na istrski ipsilon.

FOTO: Jure Eržen/Delo
FOTO: Jure Eržen/Delo

 

Na štajerski avtocesti omejen promet


​Na PIC-u podajajo še nekaj napotkov, preden se odpravite na pot. Danes bo na štajerski avtocesti, na območju cestninske postaje Kompolje, promet potekal samo po enem prometnem pasu proti Ljubljani predvidoma do 19. ure.

Na ljubljanski severni obvoznici je zaprt izvoz Nove Jarše iz smeri Kosez na Šmartinsko cesto, predvidoma do 18. 8.. Zaprta je tudi Clevelandska ulica med Jarško in Šmartinsko cesto.

Zaprta je regionalna cesta Sneberje-Ljubljana, Šmartinska cesta, med cestama Trbeže in Snebersko cesto.

Na štajerski avtocesti bo predvidoma do 19. avgusta zaprt priključek Krtina v obe smeri. Izvoz in uvoz Slovenske Konjice iz smeri Maribora proti Ljubljani je ponovno odprt.

Danes in v nedeljo bo med 7. in 20. uro zaradi del na železniškem prehodu zaprta cesta Rimske Toplice-Julklošter v Globokem.

 

Več iz te teme:

Komentarji: