Goljufi, ki v imenu odjemalcev terjajo plačila dolgov

V Elektro energiji so v zadnjem času prejeli več obvestil odjemalcev, da jih po telefonu nadlegujejo neznane osebe, ki se lažno predstavljajo kot zaposleni in terjajo neobstoječe dolgove.

Objavljeno
07. april 2019 15.41
Posodobljeno
07. april 2019 15.49
FOTO: Roman ŠŠipić/ Delo
STA
STA
V podjetju za prodajo elektrike in drugih energentov Elektro energija so v zadnjem času prejeli več obvestil odjemalcev, da jih po telefonu nadlegujejo neznane osebe, ki se lažno predstavljajo kot zaposleni v Elektro energiji. Od njih terjajo neobstoječe dolgove in grozijo celo z odklopom električne energije

Neznanci v telefonskem pogovoru navajajo izmišljene podatke o dolgovih zaradi neporavnanih računov za električno energijo, ki naj bi jih posamezni odjemalci imeli na svojih merilnih mestih.

Odjemalcem, ki bi prejeli podoben klic ali celo obisk na domu, v Elektro energiji svetujejo, da jih o tem obvestijo na brezplačno telefonsko številko 080 2808 ali po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..


Podobno prevaro so opazili tudi v mariborskem podjetju Energija plus, ki je hčerinska družba Elektra Maribor. Neznanci naj bi tudi od njihovih kupcev zahtevali plačilo neobstoječega dolga.

Prav tako na prevaro svoje odjemalce opozarjajo v GEN-I in jih pozivajo, naj jih o takšnih klici obvestijo na brezplačno telefonsko številko 080 1558 ali po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..