Golte že v petek, Rogla v soboto

Zimske temperature omogočile zgodnji začetek smučarske sezone na Mozirski planini in Zreškem Pohorju
Fotografija: Prvi dan smuke na Mozirski planini v sezoni 2018/19. FOTO: Brane Piano
Odpri galerijo
Prvi dan smuke na Mozirski planini v sezoni 2018/19. FOTO: Brane Piano

Golte, Rogla – Po lastniškem preoblikovanju in potem, ko je večinski lastnik turističnega centra Golte nad Mozirjem prešel v večinsko last družbe Sicom Invest podjetnika Sandija Brezovnika, se Goltem obetajo boljši časi. Že za pravkar začeto smučarsko sezono – nekaj žičniških naprav so na Golteh zagnali že zadnji dan v novembru – so uspeli precej investirati.

Golte so sezono odprle prve v Sloveniji in računajo na 120 smučarskih dni ter na 80.000 obiskovalcev, 10.000 več od lanske sezone. Naravna in kompaktna snežna odeja je debela pol metra, preko poletja so žičniške naprave pregledali in povečali varnost, kupili so še en teptalnik, več gostov pa si obetajo predvsem zaradi novih 12 apartmajev tik ob hotelu. Za investicije so pred zimo porabili več kot 2 milijona evrov, za zimo pa so razširili gostinsko ponudbo.

Direktor Mitja Terče napoveduje za naslednji dve leti dokončanje še 20 apartmajev, novo štirisedežnico Smrekovec, sedežnico Stari Stani in novo kočo Trije ploti. Investicije bodo delno financirali sami, delno z dolgoročnimi namenskimi posojili SIB banke za turizem.

Za novo leto in slovenske in hrvaške počitnice prihodnje leto so skoraj razprodani. Preko vse zime napovedujejo glasbene in kratkočasne dogodke na prostem.

Zreški Unitur, ki se je izločil iz matičnega Uniorja, bo smučarsko sezono na Rogli odprl prvega decembra, ko bodo obratovale štirisedežnica Planja ter vlečnici Uniorček 1 in Košuta. Do preklica veljajo nižje cene smučarskih vozovnice, tekaške proge še niso urejene, bo pa delovalo adrenalinsko sankališče Zlodejevo. Z nočno smuko bodo predvidoma začeli 20. decembra.

Komentarji: