Grožnje Šabedru, da ga bodo »pospravili«

Na UKC Ljubljana so potrdili, da je vodstvo prejelo grožnje in jih prijavilo policiji, ki zadevo že preiskuje.
Fotografija: Aleš Šabeder je po naših informacijah prejel grozilno pismo, v njem pa naj bi bile grožnje njemu in njegovi družini. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Aleš Šabeder je po naših informacijah prejel grozilno pismo, v njem pa naj bi bile grožnje njemu in njegovi družini. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Vodstvo UKC Ljubljana je prejelo pismo grožnjami, domnevno povezanimi s financiranjem raziskovalnih projektov. Da so grožnje res prejeli, so na UKC potrdili, od koder so sporočili še, da so zadevo že predali policiji. Ta zadevo preverja.



Kot nam je uspelo izvedeti neuradno, je bil tarča groženj generalni direktor UKC Ljubljana Aleš Šabeder, ki naj bi mu grozili, da ga bodo »pospravili« zaradi tega, kar se dogaja z Markom Nočem in financiranjem njegovega raziskovalnega projekta ter zaradi dogajanja okoli nacionalnega inštituta za otroške bolezni in Igorja Gregoriča. Grožnje naj bi se sicer nanašale tudi na Šabedrovo družino.



Poleg Šabedra so po naših informacijah grožnje prejeli tudi na Javni agenciji za raziskovalno dejavnost (ARRS) oziroma njen direktor József Györkös. Znanstveni svet ARRS je namreč konec lanskega leta ocenil, da dosežki skupine, ki jo vodi Zoisov nagrajenec Marko Noč, niso dovolj odlični, da bi raziskovalnemu programu podaljšali življenjsko dobo.

Preberite še:

Komentarji: