Hekerski napad na Lekarne Ljubljana voda na mlin koncesionarjem

V Strokovnem združenju lekarnarjev opozarjajo, da je razvejan sistem nujen.
Fotografija:  Foto Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
 Foto Jože Suhadolnik

Nedelovanje poslovalnic Lekarne Ljubljane zaradi napada z izsiljevalskim virusom govori »v prid temu, da so v zdravstvenem sistemu potrebni tudi koncesionarji, ki se zavzemamo za izenačitev pravic tako javnih kot zasebnih lekarn,« poudarja Matija Centrih, predsednik Strokovnega združenja lekarnarjev.

»Zaviranje in onemogočanje delovanja koncesionarjev, ki je žal v prestolnici stalnica, bi se lahko izkazala za veliko pomanjkljivost, če bi dejansko uresničili težnje po samo enem ponudniku na enem večjem območju. V škodo vsakogar, ki potrebuje lekarno in z njo podporo zdravja, torej vseh,« v odzivu na aktualno dogajanje z največjim javnim lekarniškim zavodom opozori Centrih.
 
Ostro obsoja napad na Lekarne Ljubljana in dodaja, da so vsi, ki dostopajo v sistem eZdravja zavezani k varnosti in imajo nameščene protivirusne programe, a kljub dodatni zaščiti se seveda lahko zgodi vdor v sistem. »Vsi uporabniki interneta smo ranljivi, vendar moramo s podatki ravnati še kako pazljivo.« Zasebne lekarne delujejo nemoteno. 

Preberite še:

Komentarji: