Hot toži Popoviča za 15.000 evrov

Popovič je Hotu pripisoval povezavo z mafijo in neraziskanimi umori.

Objavljeno
09. marec 2016 14.08
vidic/zicnata ograja
Boris Šuligoj
Boris Šuligoj

Koper - Na koprskem okrajnem sodišču se je včeraj začela obravnava v odškodninski tožbi, v kateri portoroški podjetnik Vejsil Hot toži koprskega župana za 15.000 evrov zaradi razžalitve in žaljive obdolžitve. Vejsil Hot poleg denarja terja tudi opravičilo in umik vseh izjav, ki jih je Popovič izrekel v času predvolilne kampanje na njegov račun.

Jeseni leta 2014 je Boris Popovič večkrat v javnosti (v različnih primerih in v medijih) omenjal Vejsila Hota in o njem dejal, da je povezan z »mafijo« ter s primeri nekaterih nepojasnjenih umorov, ki so se na Primorskem zgodili pred več kot 15 leti.

Mediji so poročali, da je imel Popovič menda v mislih predvsem umora dveh koprskih podjetnikov Radivoja Bednarika in Milka Mlakarja, ki ju policiji ni uspelo raziskati. Te izjave je Popovič dajal po inicidentu, ki se je zgodil na enem od predvolilnih zborovanj v Portorožu. Popovič je trdil, da so njemu in njegovi družini grozili, grožnje pa je pripisal Hotu oziroma njegovim telesnim stražarjem.

Vejsil Hot je zaradi vseh Popovičevih izjav in očitkov dejal, da ga je koprski župan razžalil in žaljivo obdolžil. Zato ga je na ljubljanskem okrožnem sodišču kazensko ovadil (lani aprila je bil že predobravnalni narok), na koprskem sodišču pa vložil odškodninsko tožbo. Na včerajšnji obravnavi Boris Popoviča ni bilo, ker se je opravičil (po naših podatkih je na potovanju v ZDA), pa tudi poravnave ni bilo, zato se je obravnava začela.

Na njej sta odvetnika vlagala dodatne dokazne predloge. Sodnica je napovedala, da se bo obravnava nadaljevala 4. maja, ko bo zaslišala tako tožnika kot obdolženca.