Hotel Ski na Voglu spet odprt

Sprejeli so že sto deskarjev, 
vse pomanjkljivosti bodo odpravili do prihodnjega vikenda.

Objavljeno
15. februar 2013 16.46
bra*Ski hotel Vogel
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice

Vogel - »Danes zvečer bo v hotelu Ski na Voglu žurka«, je bila včeraj dopoldan zadovoljna najemnica hotela Ski Marija Jakelj, ki je uresničila smelo napoved in hotel, ki stoji na atraktivni lokaciji, po treh letih ponovno usposobila za obratovanje.

Vseh podrobnosti v hotelu, ki ima okoli 80 postelj, še niso uredili, je povedala Marija Jakelj in dodala, da so ga za prvo skupino okoli sto mladih, ki se bodo na Voglu udeležili deskarskega tekmovanja, usposobili po »hribovsko«, torej bolj preprosto. Kljub temu bodo prvi gosti stanovali v toplem hotelu, v hotelski kuhinji, ki že obratuje, pa jim bodo pripravili zajtrk, pravi Jakljeva.

Odpraviti morajo še nekatere manjše pomanjkljivosti tako, da bo hotel urejen prihodnji konec tedna, je zagotovila. Prenočitev v hotelu v dvoposteljni sobi z zajtrkom stane 40 evrov, pravi Jakljeva.

Ogrevanje na kurilno olje je predrago

Koliko denarja je porabila za odpravo vseh težav v hotelu, ki je bil zaprt od zimske sezone 2010/11, ni želela povedati, dejala je le, da je porabila vse prihranke. Najbolj sta bili poškodovani vodovodna in toplovodna napeljava, kjer je voda v minulih zimah zmrznila. Ogrevanje na kurilno olje je predrago, zato bodo sobe in hotel ogrevali z električnimi radiatorji. V hotelu bo, ko bo obratoval s polno zmogljivostjo, delo dobilo do deset ljudi.Za smučišče Vogel je delujoč hotel Ski velikega pomena, pravi Boštjan Mencinger, direktor Žičnic Vogel. Delujoč hotel po njegovih besedah pomeni za smučišče skoraj sto zanesljivih smučarjev dnevno.

Marija Jakelj je tudi najemnica hotela Bellevue v Ribčevem Lazu, ki je po lanski spremembi lastništva skupaj s hostlom Pod Voglom od Zmaga Pačnika prešel v last proizvajalca plovil Seaway Japca Jakopina. Jakljeva je izpostavil zlasti slabo stanje depandanse ob hotelu Bellevue in puščajočo streho, zato bo najem hotela letos jeseni odpovedala, čeprav zanimanje gostov obstaja. Dejala je, da je v hotel treba precej vložiti.

Japec Jakopin je pred časom napovedal izdelavo posebne strategije za vključitev v bohinjski turizem in vlaganja v svoja dva hotela in s tem v bohinjski turizem, vendar namere še ni uresničil. Dejal je le, da se intenzivno posveča vprašanju razvoja turizma, ki ga vidi kot enega najperspektivnejših gospodarskih panog v Sloveniji in da noče javno polemizirati z najemnico.