Hrvaški tisk: Slovenski turisti zapuščajo hrvaško obalo

Ker niso vedeli, kaj jih čaka, so Slovenci pospravili stvari in izginili, poroča eden izmed lastnikov istrskih kampov.
Fotografija: Arhivski posnetek iz Umaga iz časov, ko si ni bilo mogoče predstavljati, da bo dopuste tisočih uničil virus. FOTO: Marko Feist/Slovenske novice
Odpri galerijo
Arhivski posnetek iz Umaga iz časov, ko si ni bilo mogoče predstavljati, da bo dopuste tisočih uničil virus. FOTO: Marko Feist/Slovenske novice

Zaostreni ukrepi na meji so po pisanju portala Jutarnjega lista del tistih slovenskih turistov, ki so se odločili za letovanje v hrvaški Istri, že v četrtek in včeraj, torej preden so najnovejši ukrepi na slovensko-hrvaški meji stopili v veljavo, odvrnili od dopustovanja. Odločili so se za predčasno vrnitev domov.



»Ti gostje bi morali biti pri nas do sobote, a so pospravili stvari in odšli, ker niso vedeli, kaj bo sledilo čez nekaj dni. Niso vedeli, ali jih morda čaka samoizolacija. Moja žena je bila danes v Kopru in slišala, da so se nekateri slovenski turisti odpovedali potovanju na Krk. Niso vedeli, ali se bodo lahko vrnili,« je na to temo izjavil lastnik kampa Polidor pri Funtani v Istri Adriano Ukušić

V njegovem kampu, v katerem največ dopustujejo Slovenci, Avstrijci in Nemci, sicer še nihče ni odpovedal dopusta, je dodal. A se boji, da bi zadnji ukrepi na meji vplivali tudi na prihode drugih turistov, ne le slovenskih.
 

Bo poskrbljeno za koridor tujih turistov?


Povedal je še, da je število rezervacij v njegovem kampu skokovito raslo vse do znane afere s teniškim turnirjem Novaka Đokovića v Zadru, zatem so že sledile odpovedi. Sedaj se boji predvsem, ali bo poskrbljeno za ustrezen koridor tujih turistov preko Slovenije oziroma slovensko-hrvaške meje.

Tudi Denis Brozić, ki je lastnik malega kampa Lighthouse v Savudriji, pričakuje odpovedi. Turisti se bojijo zaprtja meja in tega, da bi jih ob vrnitvi domov doletela karantena.

Tako so slovenski gostje po poročanju Jutarnjega lista že množično odhajali v urad umaške turistične zveze z enim samim pričakovanjem. Da bi dobili potrdilo, da so dopustovali prav tam, kar bi jim omogočilo prehod meje brez zapletov.

Komentarji: