Huda ura v Bovcu

V zelo kratkem času so mesto zasule ogromne količine padavin s točo, ki je pri nekaterih hišah dosegla višino do enega metra. Škode je veliko, a bi lahko bilo še huje.

Objavljeno
11. julij 2012 22.45
toca bovec
Bl. M., Tolmin
Bl. M., Tolmin

Bovec − Bovško je včeraj okoli 20. ure zajela huda ura s točo. V zelo kratkem času so mesto zasule ogromne količine padavin s točo, da je središče mesta zajela ledena reka. Poplavljala je predvsem kletne prostore in garaže ter mestoma pri nekaterih hišah dosegla višino do enega metra.

Ekstremni naliv je trajal skoraj 20 minut in uničil pridelke sadja in zelenjave. Toča je obenem poškodovala precej avtomobilov. Voda je med drugim uničila tudi 300 metrov ceste do bovškega pokopališča.

»Kaj takega še ni bilo. Najhuje je bilo v treh zasebnih hišah in enem proizvodnem prostoru. Gasilci so do polnoči čistili jaške, ki so bili povsem zamašeni,« je naslednje jutro povedal poveljnik bovške gasilske zveze Miro Bozja. Zveza je na pomoč vpoklicala vse prostovoljne gasilce na tem območju, ki so imeli vsaj 20 hkratnih intervencij.

»Središče neurja je bil prav center Bovca. Zjutraj smo še enkrat pregledali teren in ugotovili, da vendarle ni bilo takšne katastrofe, kot je najprej kazalo. Predvsem pa smo se bali, da bi se neurje v kratkem času ponovilo. Škodo pa še beležimo,« je dejal poveljnik bovške civilne zaščite Edi Melinc.