Hvala Cerarju, veliko uspehov Šarcu

Evropski komisar Jean-Claude Juncker je Marjanu Šarcu čestital za imenovanje na položaj.
Fotografija: Predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker FOTO: Frederick Florin/AFP
Odpri galerijo
Predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker FOTO: Frederick Florin/AFP

Bruselj, Berlin – Ob potrditvi nove vlade tudi iz Evropske unije prihajajo čestitke premieru Marjanu Šarcu. Čestitala sta mu predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker in nemška kanclerka Angela Merkel.


 
Nemška kanclerka se veseli nadaljnjega prijateljskega sodelovanja med državama. Slovenskemu premieru je zaželela veliko uspehov in pa srečno roko.

Predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker se je najprej zahvalil dosedanjemu slovenskemu premieru Miru Cerarju za »odlično sodelovanje«, novemu premieru Marjanu Šarcu pa čestita za imenovanje na položaj. Želi mu veliko uspeha v novi vlogi.



Predsednik komisije je takoj po volitvah v začetku junija čestital tudi zmagovalcu slovenskih parlamentarnih volitev, vodji SDS Janezu Janši, in izrazil prepričanje, da bo prihodnja slovenska vlada dragoceno prispevala k skupnim prizadevanjem za gradnjo demokratične, uspešne in močnejše EU.

Juncker je tedaj Janši čestital tudi s tvitom v slovenščini: »Verjamem, da boš pomembno prispeval k oblikovanju demokratične, uspešne in močnejše Evrope po meri njenih državljank in državljanov.«

Komentarji: