Izvajanje lekarniških storitev omogočeno v vseh enotah Lekarne Ljubljana

Lekarna Ljubljana je bila v ponedeljek tarča napada izsiljevalskega virusa, ki je začasno onemogočil delovanje informacijskega sistema.

Objavljeno
10. avgust 2019 11.07
Posodobljeno
10. avgust 2019 11.10
V četrtek je Lekarna Ljubljana ponovno vzpostavila centralni informacijski sistem. FOTO: Blaž Samec
STA
STA
Lekarna Ljubljana je vse svoje enote vključila v lekarniški informacijski sistem, tako da je v njih omogočeno izvajanje vseh lekarniških storitev, so danes sporočili iz zavoda. Dodali so, da medtem za zdaj nakupa ni mogoče opraviti le v spletni lekarni, kar bodo, kot pravijo, uredili v začetku prihodnjega tedna.

V vseh 52 enotah Lekarn Ljubljana je tako danes spet mogoče izdati zdravila na e-Recept, opraviti nakup zdravil brez recepta ter ostalih izdelkov.

Lekarna Ljubljana je bila v ponedeljek tarča napada izsiljevalskega virusa, ki je začasno onemogočil delovanje informacijskega sistema. Vse enote so po napadu v torek zaprle svoja vrata. V sredo so enote zdravila izdajale le na papirnati recept, in še to le za zdravila, ki jih ni bilo treba doplačati. Enako je veljalo tudi za ljubljansko dežurno lekarno pri polikliniki.

V četrtek je Lekarna Ljubljana ponovno vzpostavila centralni informacijski sistem. Vanj je najprej vključila enoto pri polikliniki, v kateri je potekala izdaja zdravil na elektronski recept, stranke pa so lahko opravile tudi nakup zdravil brez recepta. Druge enote lekarne so se v sistem vključevale postopoma, danes pa je, kot omenjeno, v vseh enotah spet omogočeno izvajanje vseh lekarniških storitev.