Janez Zemljarič bo pokopan z vojaškimi častmi

Tako je danes odločila vlada. Predlog za pogreb z vojaškimi častmi je vložil Marjan Šiftar z drugimi pobudniki, članicami in člani Izvršnega sveta SRS.
Fotografija: Janez Zemljarič FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Janez Zemljarič FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Kot so zapisali na spletni strani vlade, bo pogreb pokojnika organiziran v skladu s pravili službe v Slovenski vojski. Predlog, da se za pokojnika organizira pogreb z vojaškimi častmi, je vložil Marjan Šiftar z drugimi pobudniki, članicami in člani Izvršnega sveta SRS (Socialistične Republike Slovenije) v obdobju med letoma 1980 in 1984.

V obrazložitvi, kot povzemajo na vladni spletni strani, je zapisano, »da je bil Janez Zemljarič nekdanji predsednik Izvršnega sveta SRS (1980–1984), ki je ob uspešnem opravljanju številnih odgovornih dolžnosti v političnem in javnem življenju, zavzemanju za gospodarski in vsesplošni razvoj ter dobrobit Slovenije operativno vodil velike projekte trajnega nacionalnega pomena: organizacijo gradnje Cankarjevega doma, gradnjo Kliničnega centra, ljubljanske obvoznice, Hale Tivoli, začetek gradnje avtocestnega križa ter spodbujanje izvoznega gospodarstva na svetovne trge.«

Zemljarič, slovenski politik, pravnik in gospodarstvenik, je umrl pred nekaj dnevi v 94. letu. Rojen je bil leta 1928 v Bukovcih pri Ptuju, diplomiral je na pravni fakulteti leta 1961, kasneje pa je imel številne politične, družbene in gospodarske funkcije.

Preberite še:

Komentarji: