Podjetnik Janša kupil Krvavec

Lastnik Alpske investicijske družbe Janez Janša z državno odškodnino kupil RTC Krvavec.

Objavljeno
12. december 2017 07.58
Posodobljeno
12. december 2017 08.00
bsa*Krvavec
Brane Piano
Brane Piano
Zreče − Iz delniške družbe Unior so sporočili, da so podpisali pogodbo o prodaji 98,56-odstotnega lastniškega deleža v svoji hčerinski delniški družbi RTC Krvavec. Kupec je Alpska investicijska družba iz Ljubljane, katere lastnik in direktor je Janez Janša (ne umetnik ne politik) iz Kranja.

»Prenos delnic na novega imetnika bo izveden ob izpolnitvi nekaterih pogojev, med drugimi tudi s pridobitvijo soglasja za prodajo lastniškega deleža bank upnic družbe Unior, d. d., s katerimi je Unior decembra 2016 sklenil sindicirano kreditno pogodbo za refinanciranje svojih obveznosti,« so povedali v Uniorju.

S prodajo RTC Krvavec, ki je bil opredeljen kot poslovno nepotrebno premoženje, zreški Unior izpolnjuje zaveze do bank upnic po sindicirani kreditni pogodbi. Podatka o višini pogodbene kupnine v Uniorju še ne razkrivajo.

Lastnik Alpske investicijske družbe Janez Janša je javnosti znan po tem, da mu je novembra 2016 Republika Slovenija morala po določitvi vrhovnega in ustavnega sodišča izplačati skoraj 3,5 milijona evrov odškodnine zaradi počasnih sodišč.

Janša je namreč že leta 1996 začel sodni boj za izselitev 125 podnajemnikov iz samskega doma Tekstilindus v Stražišču, ki ga je kupil. A stanovalci se niso hoteli izseliti, Okrajno sodišče v Kranju pa vmes kar več kot pet let ni sklicalo glavne obravnave v zadevi. Najverjetneje je Janša za nakup Krvavca namenil prav prisojeno mu odškodnino.