Je za razlitimi fekalijami v Žusterni politični motiv?

Koprski župan Aleš Bržan opozarja, da nekdo želi škoditi občinski oblasti. Zadevo je predal policiji.

Objavljeno
06. avgust 2019 08.34
Posodobljeno
06. avgust 2019 09.41
Žusterna je zelo priljubljeno kopališče med domačini, vse bolj pa tudi med turisti. FOTO: Nataša Čepar
Izliv fekalij v morje pri Žusterni, ki se je zgodil ta konec tedna, preiskuje tudi policija. Domnevno se je onesnaženje vode zgodilo namerno, saj je menda nekdo vrgel večji kos tekstila v kanalizacijski jašek in ga tako zamašil. Pri tem na koprski občini ugotavljajo, da se je v zadnjem času povečalo število nedovoljenih posegov v mestno infrastrukturo.

Med drugim so pristojne službe večkrat zaznale, da so šobe za zalivanje zelenic obrnjene v napačno smer, zraven praznega koša za smeti so odpadki, ki so malomarno odvrženi na tla. »Pristojne službe bodo zato o vseh morebitnih nedovoljenih posegih v mestno infrastrukturo dosledno obveščale organe pregona,« so včeraj zvečer zapisali v sporočilu za javnost.

Včeraj popoldne se je oglasil tudi koprski župan Aleš Bržan, ki je na facebooku objavil zapis, v katerem opozarja na »naključja, ki se prepogosto dogajajo«.

»Naključja so redka, ko se ponavljajo, se moramo resno zamisliti. V letošnjem letu se naključno pojavljajo smeti ob praznih zabojnikih, nekateri se naključno čez noč prenapolnijo. Naključno se obračajo zalivalniki in z zelenic usmerjajo proti cestam,« je na svojem profilu na facebooku zapisal koprski župan Aleš Bržan.

»Malo mimo naključja je nekdo pred tedni celo vlomil do zalivalnega računalnika v Žusterni in spremenil urnik zalivanja. Pred dnevi je naključno v kanalizacijsko cev zašla majica ali pulover (skozi školjko verjetno ne), par dni kasneje so v jašku našli kose stiroporja,« je nadaljeval.

»Teh in drugih naključij je zdaj že odločno preveč. Morda bi se lahko avtorji naključij zamislili, ali s takšnimi dejanji res škodujete občinskemu vodstvu ali predvsem sebi in ostalim občanom,« je sklenil.