Jure Prestor: Svet AVP predlaga predčasno razrešitev Igorja Velova

Oglasila se je tudi ministrica Alenka Bratušek, da bi bilo za vse najbolje, če bi Velov sam podal odstopno izjavo.
Fotografija: Na Policijski upravi Kranj so postopek preverjanja okoliščin glede poškodovanega vozila Velova (na fotografiji) začeli na podlagi anonimnih informacij. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Na Policijski upravi Kranj so postopek preverjanja okoliščin glede poškodovanega vozila Velova (na fotografiji) začeli na podlagi anonimnih informacij. FOTO: Marko Feist

V zvezi s poškodovanim vozilom direktorja Agencije za varnost v prometu (AVP) Igorja Velova se je že včeraj oglasil predsednik AVP Jure Prestor, ki poleg ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek odloča o usodi Velova. V oddaji 24 ur zvečer je dejal, da »glede na to, kar je slišal iz medijev v zadnjih dneh, meni, da taka oseba ni primerna za opravljanje te funkcije«. 

Svet agencije za varnost prometa je nato soglasno sklenil ministrstvu za infrastrukturo podati predlog za predčasno razrešitev Igorja Velova z mesta direktorja agencije. Kot je pojasnil predsednik sveta Jure Prestor, svet do seje ni prejel ustreznih pojasnil Velova, razrešitev pa predlagajo, ker so ocenili, da njegovo ravnanje škodi ugledu agencije.

»Svet agencije ugotavlja, da takšno ravnanje škoduje AVP, zato smo podali predlog za razrešitev Igorja Velova,« je rekel Prestor. Svet predlaga, naj vodenje agencije kot vršilka dolžnosti direktorice prevzame Vesna Marinko, strokovnjakinja s področja varnosti cestnega prometa ter soavtorica nacionalnega programa varnosti cestnega prometa 2013-2022. »Prepričani smo, da bo vršilka dolžnosti znala poskrbeti za normalno delovanje AVP. Igor Velov sicer pravi, da z njegovim ravnanjem ni bilo nič narobe.«


Bratuškova: Najbolje bi bilo, če bi Velov sam podal odstopno izjavo


Oglasila se je tudi ministrica Bratuškova, da bi bilo za vse najbolje, če bi Velov sam podal odstopno izjavo, poroča STA. Kot je dodala, pričakuje, da bo svet agencije na današnji izredni seji ustrezno ukrepal. »Za tem pride na vrsto vlada, tudi vlada bo naredila svoje,« je zatrdila ministrica.

»Varnost v prometu je ena naših in tudi mojih osebnih prioritet,« je poudarila Bratuškova. Agencija je po njenem mnenju preveč pomembna institucija, da bi lahko njen ugled trpel ali bi ga kdorkoli krnil.

Alenka Bratušek: Najbolje bi bilo, če bi Velov sam podal odstopno izjavo. FOTO: Jure Eržen/Delo
Alenka Bratušek: Najbolje bi bilo, če bi Velov sam podal odstopno izjavo. FOTO: Jure Eržen/Delo




Kranjski policisti so pred tem sporočili, da je Velov z njimi sodeloval, ni se izmikal, z njim so opravili tudi razgovor. Preizkusa alkoholiziranosti z njim niso opravili, saj niso bili izpolnjeni pogoji za odreditev preizkusa, ki ga policisti odredijo, če voznika ustavijo med vožnjo ali če je ta neposredno udeležen v prometni nesreči.

Vozilo je bilo nevozno, s poškodovanima prednjo desno gumo in odbijačem na zadnji levi strani FOTO: Janez Porenta
Vozilo je bilo nevozno, s poškodovanima prednjo desno gumo in odbijačem na zadnji levi strani FOTO: Janez Porenta


Na Policijski upravi Kranj so postopek preverjanja okoliščin glede poškodovanega vozila Velova – bilo je nevozno, s poškodovanima prednjo desno gumo in odbijačem na zadnji levi strani – začeli na podlagi anonimnih informacij. »Uporabnik sam te poškodbe ni prijavil policiji niti je ni dolžan prijaviti, razen če bi zaradi tega nastala škoda na drugem vozilu ali predmetu, kar pa tudi ni bilo ugotovljeno,« so pojasnili.

Preberite še:

Komentarji: