V sredo in četrtek od 50 do 100 litrov dežja na kvadratni meter

Obilne padavine lahko od jutri dopoldne do četrtka zvečer pričakujejo predvsem v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji.

Objavljeno
09. april 2019 15.45
Posodobljeno
09. april 2019 23.01
Padavine bodo predvidoma najintenzivnejše od jutrišnjega večera do četrtka zjutraj. FOTO: Tomi Lombar/Delo
V. U.
V. U.
V sredo in četrtek nas čaka obilno deževje. Kot so sporočili z agencije za okolje (Arso), bodo Slovenijo od srede dopoldne do četrtka zvečer zajele obilne padavine.

Arso je za padavine objavil opozorilo. Predvsem v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji lahko v tem času pade od 50 do 100 litrov na kvadratni meter dežja, padavine bodo predvidoma najintenzivnejše od sredinega večera do četrtka zjutraj.

Danes bo sicer še spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami. Najnižje jutranje temperature bodo jutri od 4 do 10, najvišje dnevne od 10 do 14, na severozahodu okoli 8 stopinj Celzija.
 

Ob padavinah tudi ohladitev


Arso proti koncu tedna napoveduje tudi ohladitev. Meja sneženja se bo v četrtek spustila do okoli tisoč metrov nadmorske višine, na Primorskem bo zapihala šibka burja. V petek bo pretežno oblačno, občasno bodo še rahle padavine, meja sneženja se bo še nekoliko spustila.

Kot nam je povedala dežurna meteorologinja na Arsu Katja Kozek, sicer trenutna vremenska situacija odraža spomladanski vremenski režim s hitrimi spremembami. Vremenske prognoze je potrebno pogosto spremljati in tudi o aktualni situaciji bo več znanega jutri dopoldne. Območja, ki bodo najbolj izpostavljena padavinam, je trenutno težko natančneje določiti.

Nad našimi kraji se odvija ples zračnih vrtincev, višinskih ciklonov, že majhni premiki pa vplivajo na vreme pri nas. Kako kaže v prihodnjih dneh? Manjša verjetnost za padavine bo v nedeljo ali v začetku prihodnjega tedna.

image
FOTO: Arso