Predstavitvena informacija

Kako do stanovanjskega kredita?

Nakup nepremičnine je ne glede na spreminjajoče se cene za povprečnega Slovenca še vedno ogromno finančno breme.
Fotografija: Do 25 let s fiksno obrestno mero.
Odpri galerijo
Do 25 let s fiksno obrestno mero.

Slovenec naj bi za stanovanje moral delati okoli 12 let, kar je načeloma dlje kot prebivalci bogatejših evropskih držav. Večina družin si zato nakupa stanovanja brez »pomoči« banke ne more privoščiti niti v sanjah.

Kako je s krediti?
Banke so zadnja leta bolj pozorne, komu odobrijo financiranje. Ne nazadnje so bila prav (slaba) hipotekarna posojila v Ameriki kriva za zadnjo finančno krizo. Vsi, ki so redno zaposleni za nedoločen čas in imajo zadostne prihodke - torej so kreditno sposobni -, pa pri tem načeloma ne bi smeli imeti težav.

Možnost najema družinskega kredita
Številne banke imajo v ponudbi tudi posojila, ki jih odplačuje več ožjih družinskih članov hkrati. Nekatere so takšno posojilo poimenovale kar družinski kredit, ki je zaradi sodelovanja več oseb lahko višji, z vidikov stroškov pa se obravnava enako, kot če bi ga vzela le ena oseba. Tudi mesečni obrok se razdeli med sodelujoče glede na njihove finančne sposobnosti.



Kredit s fiksno obrestno mero
Podatki bank kažejo, da se vedno več ljudi odloči za fiksno obrestno mero, ki je malo višja, a mesečni obrok v tem primeru ostane nespremenjen in tako bolj predvidljiv. Takšno vrsto kredita omogoča tudi banka SKB - odplačujete ga lahko do 25 let. Namenjen je zaposlenim ali upokojenim polnoletnim državljanom ali rezidentom Republike Slovenije, zaposlenim v podjetju s sedežem v Republiki Sloveniji ali drugi državi EU, ki prejemajo svoje osebne prihodke na SKB ali katero koli drugo banko ali hranilnico v Sloveniji ter ob koncu odplačilne dobe praviloma ne presegajo 75 let. Svojo fiksno obrestno mero si lahko izračunate s pomočjo spletnega kalkulatorja.

Prednosti stanovanjskega kredita pri banki SKB
In kaj odlikuje ta stanovanjski kredit? Preden se odločite zanj, lahko izkoristite možnost brezplačnega osebnega svetovanja. Ugodnost fiksne obrestne mere vam prinaša dodatno varnost, saj ni nevarnosti, da bi se zvišala. Najeti kredit lahko zajema do 100 % vrednosti investicije; kredit, zavarovan s hipoteko, pa v višini do 70 % vrednosti zastavljene nepremičnine. Glede na namen in vrsto zavarovanja vam ponujajo tudi možnosti do 80 % izplačila kredita v gotovini. Z najemom družinskega kredita se lahko še dodatno razbremenite, saj si stroške delite z več družinskimi člani. Imetniki osebnega računa SKB pa lahko odplačevanje kredita spremljate v mobilni banki MOJ@SKB ali spletni banki SKB NET.

Do 25 let s fiksno obrestno mero.
Do 25 let s fiksno obrestno mero.


Več informacij in dodatne ugodnosti
Še več podrobnosti o SKB-jevem stanovanjskem kreditu si preberite na njihovi spletni strani. Nove stranke, ki bodo pri njih do 31. 5. 2018 odprle Standardni, Zlati, Prestige ali Pokojninski račun, pa čaka posebna ugodnost pri odobritvi kredita. Če se spogledujete z mislijo o nakupu nepremičnine, si prenesite priročnik Koraki do lastnega doma in se dogovorite za sestanek v SKB ter sebi in svojim otrokom zagotovite dragoceno naložbo v prihodnost.