Kako preživeti poletje v ... Posočju

Na račun bodo prišli ljubitelji elektronske, metal, punk in reaggae glasbe. Pestro bo tudi športno dogajanje.

Objavljeno
28. junij 2016 23.04
sajeta
Blaž Močnik
Blaž Močnik

Tolmin je s svojim prepoznavnim sotočjem Tolminke in Soče, ki ga za mesec in pol vsako leto posvojijo ljubitelji glasbe, z razvojem dogodkov postal festivalsko mesto.

S polno paro se bo vse začelo s plesnim festivalom elektronske glasbe Halamoye (od 8. do 10. julija), kar bo krstna prireditev v zapolnjenem glasbenem poletnem koledarju. Uvod pa je bil junijski rockerski žur Gora Rocka. Z le dnevom premora bo Halamoyu sledil kreativni tabor Sajeta (od 11. do 17. julija), odštekana »mama« tolminskih dogodkov. Nato pa bo spet čas za Metaldays (od 24. do 30. julija), največji slovenski glasbeni festival na prostem, ki ga z vseh koncev sveta obišče 12.000 težkometalcev.

Strasti se po tem ne bodo umirile, saj bodo med 9. in 12. avgustom Tolmin zasedli uporniki na Punk Rock Holiday. V čudovitem zasanjanem svetu pa se bo vse skupaj končalo z Overjam International Reggae festivalom (od 15. do 20. avgusta).

Med pestrim glasbenim dogajanjem nikakor ne gre prezreti športnega festivala Soča Outdoor, ki so jo prireditelji raztegnili med majem in julijem ter od Bovca do Tolmina. Tokrat je v koledarju kar 24 različnih športnih prireditev.