Kam s hišnim ljubljenčkom, če zbolimo

V ljubljanskem zavetišču za zapuščene živali na Gmajnicah so pripravljeni na sprejem živali.

Objavljeno
26. marec 2020 18.06
Posodobljeno
26. marec 2020 18.06
Na Gmajnicah bodo za živali poskrbeli, če je njihov edini skrbnik hospitaliziran. FOTO: Jure Eržen/Delo
M. Pu.
M. Pu.
Za živali bodo poskrbeli v primeru, če je njihov edini skrbnik hospitaliziran in nima drugih družinskih članov ali oseb, ki bi lahko poskrbele za žival.

Prevzem na terenu poteka tako kot do zdaj, torej na podlagi prijave pristojnih služb oziroma ob navzočnosti policije in upoštevanju vseh ukrepov za samozaščito. Delovanje zavetišča na Gmajnicah je trenutno omejeno: izvajajo namreč le nujne sprejeme živali, vračanja živali skrbnikom in posvojitve.

Preberite tudi:
Kaj pa sprehodi s psi?


Za zapuščene živali pa je tudi v  teh kriznih časih dobro poskrbljeno: zaposleni jih namreč vsak dan sprehajajo, skrbijo za njihovo socializacijo in jim nudijo veterinarsko oskrbo.

image
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

 

Živali lahko še vedno posvojite
 

V zavetišču na Gmajnicah tudi zdaj skušajo oddati v posvojitev čim več živali. Ogledi in posvojitve potekajo v omejenem obsegu v času uradnih ur. Vse živali v zavetišču, ki so na voljo za posvojitev, so objavljene na njihovi spletni strani, lahko pa se po telefonu  dogovorite tudi za ogled.

S posvojitvami pa se sproščajo kapacitete zavetišča za morebitne potrebe po sprejemu zapuščenih živali v primeru, da je njihov lastnik hospitaliziran.

image
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo