Kandidat za namestnika predsednika KPK je Simon Savski

Predsednik republike Borut Pahor bo javnosti kot kandidata za namestnika predsednika protikorupcijske komisije predstavil Simona Savskega. Dokončna odločitev predsednika po njegovi javni predstavitvi.
Fotografija: Javna predstavitev kandidata za namestnika predsednika KPK bo jutri ob 11. uri. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Javna predstavitev kandidata za namestnika predsednika KPK bo jutri ob 11. uri. FOTO: Jure Eržen/Delo

Po pogovoru z izbirno komisijo za izbiro namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) bo predsednik republike kot kandidata za namestnika predsednika KPK predstavil Simona Savskega, ki ga je izbirna komisija ocenila kot zelo primernega. Poleg njega so izmed šestih kandidatov, ki so izpolnjevali formalne pogoje, kot primerne kandidate ocenili še Zorana Dimovića, Rajka Geriča in Jurčka Žmauca.

FOTO: Curriculum Vitae Simon Savski
FOTO: Curriculum Vitae Simon Savski
Z urada predsednika Boruta Pahorja so sporočili, da bo predsednik ukaz o imenovanju podpisal po javni predstavitvi, če bo Simon Savski tudi pred javnostjo upravičil visoka pričakovanja.

Simon Savski je svojo kariero začel na policiji. Ob delu je študiral tudi na fakulteti za varnostne vede in pravni fakulteti. Leta 2008 je po tragičnem dogodku v lokalu Global prevzel vodenje službe za varovanje, detektivsko dejavnost in občinsko redarstvo. V letu 2013 je kariero nadaljeval kot svetovalec za varnost pravosodnih organov na pravosodnem ministrstvu, kjer dela še zdaj.

Komentarji: