Kangler kot župan ne bo odstopil, želi pa se umakniti iz politike

Za župana ne želi več kandidirati, končati hoče zdajšnji mandat.

Objavljeno
26. november 2012 13.38
regent/kangler
Robert Galun, Maribor, STA
Robert Galun, Maribor, STA
»Ne bom več kandidiral za župana,« je po sestanku s predstavniki mestne koalicije javnosti sporočil mariborski župan Franc Kangler. Ta mandat bi rad zaključil, morda celo kot neprofesionalni župan, saj želi preprečiti škodo, ki da bi lahko nastala zaradi njegovega odstopa.

Poudaril je, da bi zlasti trpeli projekti, financirani iz evropskih skladov.

O odstopu Kangler ne razmišlja, saj da za to ni ne pogojev ne razlogov, se bo pa po koncu mandata iz politike umaknil. Kakšna druga funkcija v državi ga ne zanima.

Kar se tiče stranja v mestni koaliciji je Kangler po sestanku, ki ga je zahtevala druga najmočnejša stranka v mestnem svetu SDS, povedal:

»Po mojem prepričanju je koalicija v dobri kondiciji in imamo podporo v mestnem svetu.«

Še prejšnji teden je SDS žugala z morebitnim izstopom iz koalicije. Kangler zdaj za deset dni odhaja na dopust in bo pooblastila najverjetneje predal podžupanu Milanu Miklu, ki je član SLS in Kanglerjeve Županove liste.

STA tudi poroča, da je Kangler na današnjem sestanku s koalicijskimi partnerji te skušal seznaniti z nekaterimi težavami in okoliščinami v zvezi z njim, tudi v povezavi z nedavno objavljenim načelnim mnenjem protikorupcijske komisije o poslovanju Farmadenta.

Kangler sicer še vedno meni, da lahko zaključi sedanji mandat, pri čemer dopušča tudi možnost, da bi postal neprofesionalni župan, in s tem ne bi povzročil volitev. Na ta način bodo po njegovem mnenju lahko izpeljali načrtovane projekte, Mariboru pa ne bo povzročena škoda zaradi morebitne izgube evropskega denarja za nekatere projekte.