Katera mesta bodo predsedniki koalicijskih stran zasedali v vladi?

Po neuradnih informacijah so si predsedniki peterice strank že razdelili svoje vloge. 
Fotografija: Bratuškova naj bi prevzela infrastrukturno ministrstvo. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Bratuškova naj bi prevzela infrastrukturno ministrstvo. FOTO: Uroš Hočevar

Po naših neuradnih informacijah so se predsedniki petih koalicijskih strank poenotili, kakšne funkcije bodo imeli v novi vladi.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec bo, seveda, predsednik vlade. LMŠ naj bi dobila še pet resorjev – poleg že znanega finančnega in notranjega naj bi prevzela še ministrstvo za zdravje, v medijih pa se omenjata še ministrstvi za javno upravo in mesto ministra brez listnice za kohezijo.

Marjan Šarec FOTO: Matej Družnik
Marjan Šarec FOTO: Matej Družnik


Predsednik SMC Miro Cerar bo prevzel zunanje ministrstvo. SMC naj bi dobila štiri resorje, med drugim po poročanju Večera tudi gospodarstvo, kjer bi lahko ostal minister Zdravko Počivalšek.

Miro Cerar FOTO: Voranc Vogel
Miro Cerar FOTO: Voranc Vogel


Predsednik stranke Desus Karl Erjavec menja ministrstvo in se vrača na obrambno ministrstvo. Desus pripadata dva resorja, predvidoma bi ohranili okoljskega.

Karl Erjavec FOTO: Tomi Lombar
Karl Erjavec FOTO: Tomi Lombar


Predsednica Saba Alenka Bratušek je dobila ministrstvo za infrastrukturo, saj je odstopila od želje po podpredsedniškem mestu v vladi. Sabu poleg tega pripada še en resor. 

Alenka Bratušek FOTO: Dejan Javornik
Alenka Bratušek FOTO: Dejan Javornik


Predsednik DS Dejan Židan pa bo postal predsednik državnega zbora. Pričakovati je, da bi SD lahko prevzela še ministrstvi za izobraževanje in za delo.

Dejan Židan FOTO: Tomi Lombar
Dejan Židan FOTO: Tomi Lombar


Preostali resorji poimensko še niso razdeljeni. Pogajanja se nadaljujejo danes ob 11. uri, predvidoma v četrtek se bodo predsedniki strank znova srečali in se dogovorili še o drugih kadrovskih zadevah.

Komentarji: