Predstavitvena informacija

Katera pekarna v Sloveniji je najbolj inovativna?

Inštitut za nutricionistiko vsako leto podeljuje nagrade za najbolj inovativna živila.

Objavljeno
12. februar 2020 13.45
Posodobljeno
17. februar 2020 15.12
Tatarski hlebček Foto: Spar Slovenija
Med pekarnami je največkrat nagrajena Pekarna SPAR, ki je priznanje za inovativno živilo leta prejela že 5. leto zapored. Med pekovskimi izdelki iz ajde je letos žirijo najbolj prepričal prav Sparov tatarski hlebček.

Iz tatarske ajde in z manj soli

Zmagovalni tatarski hlebček je svoje ime dobil po svoji ključni sestavini, tatarski ajdi. V Pekarni SPAR hlebček ročno pripravljajo iz drobljenca tatarske ajde, ki prispeva k njegovi rahlo zrnati strukturi, moka iz tatarske ajde pa mu daje poseben okus in značilno zelenkasto barvo. Poleg harmonične arome hlebček odlikuje tudi znižana vsebnost soli. V primerjavi z običajnimi vrstami kruha iz Pekarne SPAR, vsebuje tatarski hlebček kar 40 % manj soli.

Največkrat nagrajena pekarna za inovativnost v Sloveniji

V preteklih letih so priznanje za inovativni izdelek leta prejeli tudi štirje drugi pekovski izdelki Pekarne SPAR. To so kruh z drožmi, pecivo Kalčko in ječmenov hlebček z znižano vsebnostjo soli* ter pirin kruh s kostanjem.  Posebnost kruha z drožmi so pšenični otrobi in zdrob iz dveh starodavnih žit, enozrnic in dvozrnic, medtem ko pecivo Kalčko vsebuje nakaljena in posušena ajdova, lanena in pšenična semena ter kosmiče pšeničnih kalčkov. Ječmenovemu hlebčku poln okus dajejo ječmen, ječmenovi kosmiči, sončnična semena in lan, pirin kruh pa je poseben prav zaradi svoje vsebnosti kostanja.

*V primerjavi z drugimi vrstami kruha in pekovskih izdelkov
image
Pekarna Spar Foto: Spar Slovenija


Ekskluzivno v Sparu

Tako tatarski hlebček kot ostale nagrajene izdelke Pekarne SPAR lahko kupite le v trgovinah SPAR in Interspar. Spar je namreč edini trgovec z lastno pekarno, v kateri peki in slaščičarji dnevno pripravijo več kot 120 vrst okusnih pečenih izdelkov. Pekovski mojstri ene izmed največjih in tehnološko najbolje opremljenih pekarn v Sloveniji nenehno razvijajo nove recepture po željah kupcev in obenem izboljšujejo stare. Celotno ponudbo Sparove pekarne si lahko ogledate na www.spar.si.