Katere napovedi za odmero dohodnine od raznih dohodkov je treba vložiti do konca februarja?

Stojan Glavač iz Finančne uprave Republike Slovenije odgovarja na G+ vprašanja, s katerimi napovedmi za odmero dohodnine je treba pohiteti do konca februarja.

Objavljeno
19. februar 2020 16.40
Posodobljeno
19. februar 2020 16.58
Do 28. februarja je treba vložiti napovedi za odmero dohodnine od dohodkov iz kapitala, dohodka iz oddajanja premoženja v najem ter od odsvojitve izvedenih finančnih instrumentov, poudarja Stojan glavič iz Finančne uprave RS (FURS).
Foto: Shutterstock
Katere napovedi za odmero dohodnine od raznih dohodkov je treba vložiti do konca meseca? Do 28. februarja je treba vložiti napovedi za odmero dohodnine od dohodkov iz kapitala (dobička od odsvojitve vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov, obresti na denarne depozite, drugih obresti in dividend), dohodka iz oddajanja premoženja v najem ter napovedi za odmero davka od dobička od odsvojitve izvedenih finančnih instrumentov za leto 2019.Je treba prijaviti vse dobičke, obresti, dividende in podobne dohodke ali od določene vsote naprej? Dobiček od odsvojitve vrednostnih papirjev in drugih deležev ter ...