Predstavitvena informacija

Kempinski Palace Portorož in MK Group vabita na Barcolano

Ljubitelji jadranja bodo 12. in 13. oktobra navijali za svoje favorite na največji regati na svetu, 51. BARCOLANI, in na reli regati GO TO BARCOLANA FROM SLOVENIA, ki ima start v Portorožu. Pestro dogajanje z več kot 300 dogodki pa bo že od 2. oktobra poskrbelo za pravo jadralsko vzdušje.

Objavljeno
07. oktober 2019 14.47
Posodobljeno
07. oktober 2019 14.47
Lani se je prestižna Barcolana z 2689 jadrnicami in več kot 16.000 jadralci zapisala v Guinessovo knjigo rekordov kot največja regata na svetu. Bo letos ta številka presežena?  FOTO: arhiv Kempinski Palace Portorož in MK Group
Promo Delo
Promo Delo
S startne linije Barkovljanke, ki poteka vsako drugo nedeljo oktobra, se je pred 51 leti v boj za najhitrejšo pognalo 51 jadrnic. Lani se je prestižna regata z 2689 jadrnicami in več kot 16.000 jadralci zapisala v Guinessovo knjigo rekordov kot največja regata na svetu. Bo letos ta številka presežena? 

Ciljno črto je lani prva prečkala italijanska posadka na maksi jadrnici Spirit of Portopiccolo, druga je bila ekipa Tempus Fugit z Mitjo Kosmino, tretja pa jadrnica Way of Life, nekdanja Maxi Jena, v lasti slovenskega podjetja Sailing Planet. Tudi letos so med favoriti štiri ekipe na velikankah. Med njimi lani zmagovalna ekipa bratov Benussi, ki jo bodo letos poskušale premagati ekipe Mitje Kosmine, Gašperja Vinčeca in Francesce Clapcich. Zagotovo pestro in spektakularno dogajanje, ki na Obalo privabi okoli 300.000 gledalcev, bo vrhunec doživelo v nedeljo, 13. oktobra.

Dan pred velikim finalom se bodo v Portorožu na znak startne pištole ob 10. uri na plovbo do Trsta podale posadke na reli regati Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski Palace & MK Group. Ta bo letos potekala šestič, drugič zapored pa bo start iz Portoroža. Naslov najhitrejše pa brani Tutta Trieste 2 s krmarjem Milošem Radonjićem, druga je bila Adriatic Evropa Dušana Puha.

image
»Jadralna regata Go to Barcolana by Kempinski in MK Group si zasluži vso podporo, saj pripomore tako k promociji slovenskega jadranja in športa na splošno kot tudi k razvoju slovenskega turizma in Portoroža, kot edinstvene turistične destinacije,« poudarja Kai Behrens, direktor hotelov Kempinski Palace Portorož in Kempinski Adriatic Savudrija. FOTO: arhiv Kempinski Palace Portorož in MK Group

Pokroviteljstvo reli regate tudi letos nadaljujeta Kempinski Palace Portorož in MK Group Miodraga Kostića, ki se v Sloveniji vse bolj krepi kot strateški investitor. Prav tako ostajata partnerja prestižne 51. Barcolane. Oba sponzorja sta prav tako zaslužna, da je začetek regate že drugo leto zapored v Portorožu. 

Kai Behrens, generalni direktor Hotela Kempinski Palace Portorož, je izjavil, da je »Barcolana 51« ena izmed najprestižnejših svetovnih jadralnih regat na svetu ter da je ponosen, da lahko Hotel Kempinski Palace Portorož že drugo leto zapored podpira ta prestižni dogodek: »Jadralna regata Go to Barcolana by Kempinski in MK Group si zasluži vso podporo, saj pripomore tako k promociji slovenskega jadranja in športa na splošno kot tudi k razvoju slovenskega turizma in Portoroža, kot edinstvene turistične destinacije.«

Aleksandra Stojanović, direktorica korporativnih poslov MK Group, dodaja, da je strateška usmeritev MK Group podpora lokalnim skupnostim in lokalnim dogodkom. S tem želijo, da destinacije, na katerih poslujejo, postanejo turistično atraktivne ter vse bolj prepoznavne v svetu. To je hkrati eden izmed glavnih razlogov, zakaj je MK Group skupaj s hotelom Kempinski Palace Portorož tudi letos poskrbela, da se jadralna regata Go to Barcolana začenja prav v Portorožu. 

image
Tudi letos sta glavna pokrovitelja slovensko obarvane reli regate Go to Barcolana from Slovenia ter partnerja prestižne 51. Barcolane Kempinski Palace Portorož in MK Group Miodraga Kostića, ki se v Sloveniji vse bolj uveljavlja kot strateški investitor. FOTO: arhiv Kempinski Palace Portorož in MK Group


»S pokrovitelji, kot sta Kempinski Palace Portorož in MK Group, se lahko slovenski jadralni šport razvija še naprej. Hkrati pa je to tudi priznanje vsem, ki smo zraven od začetka, da se za prihodnost slovenskega jadranja ni treba bati,« poudarja Vasilij Žbogar, najuspešnejši slovenski jadralec in večkratni dobitnik kolajn na evropskih in svetovnih prvenstvih ter olimpijskih igrah.

Organizatorji letošnje slovite 51. Barkovljanke obljubljajo številne novosti, med drugim novo preobleko in pestro dogajanje na Obali. Na program so tako uvrstili tudi foiling in e-jadranje, ki ju bodo obiskovalci lahko preizkusili v živo. Letos pa bo prvič na Barcolani potekala tudi virtualna regata, katere kvalifikacije bodo med 5. in 11. oktobrom, finalna tekma pa 12. oktobra popoldne.