Kmalu četrti krog prodaje stanovanj na Brdu

Stanovanjski sklad RS je v tretjem izboru prodal 16 stanovanj, ostane jih še 114.

Objavljeno
08. december 2014 16.17
Božena Križnik, gospodarstvo
Božena Križnik, gospodarstvo

Ljubljana – Po tretjem izboru stanovanj iz ponudbe Stanovanjskega sklada RS na ljubljanskem Brdu ostaja kupcem na voljo še 114 stanovanj. Tokrat so dobili 20 prijav, prodali pa 16 stanovanj, od tega deset v sklopu F4 in šest v sklopu F5.1. Informacij o tem, kako velika stanovanja so še »na zalogi«, sklad ni objavil, iz njegovih spletnih strani bo to mogoče razbrati takoj, ko bodo izčistili seznam ponujenih stanovanj. V tretjem izboru so bila na razpolago predvsem enosobna in trisobna stanovanja, drugih je bilo le za vzorec.

Za Brdo pa napoveduje stanovanjski sklad že nov, četrti krog prodaje. Zanj bo mogoče oddati prijave do 3. januarja, naslednji izbor kupcev pa bo 8. januarja. Prednost bodo imeli tisti, ki bodo prej oddali prijavo in vplačali varščino oziroma znesek za resnost ponudbe v višini tisoč evrov.

Podatek, ki bo zanimal kupce iz prejšnjih dveh izborov, pa se nanaša na napovedane oglede stanovanj. Tem bodo od 15. decembra naprej vsaj dan pred podpisom pogodbe vendarle omogočili ogled dodeljenega stanovanja, »da si bodo lahko ustvarili vtis o stanovanju, njegovi legi ter pogledih navzven«. Ne glede na to možnost bodo ti lahko nato še enkrat, tako kot predvidevajo splošni pogoji prodaje, pred primopredajo stanovanja lahko opravili še predogled. Ogled bodo kupci lahko opravili v dodeljenem terminu, vabilo bodo dobili v prihodnjih dneh po pošti.