Kmetijska ministrica pripravljena ponuditi odstop

Aleksandra Pivec je delo na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pripravljena nadaljevati, če bo premier Marjan Šarec ocenil, da ji še vedno zaupa.
Fotografija: Ministrica ponovno poudarja, da je svoje delo opravila v skladu z navodili naročnika, vendar jo žalosti, da so, kot se zdaj izkazuje v poročilu, celoten projekt vodili neustrezno. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Ministrica ponovno poudarja, da je svoje delo opravila v skladu z navodili naročnika, vendar jo žalosti, da so, kot se zdaj izkazuje v poročilu, celoten projekt vodili neustrezno. FOTO: Blaž Samec/Delo

Ljubljana – Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je pripravljena zapustiti funkcijo, če ne uživa več premierovega zaupanja. Premier Marjan Šarec pa poročila gospodarskega ministrstva o vodenju tako imenovanega projekta Sript, na katerega se je ministrica odzvala, še ni prebral, zato ga ne komentira. 
 

Noče vzbujati dvomov


»Vsekakor želim svoje delo na projektu pojasniti tudi predsedniku vlade, se z njim iskreno pogovoriti. Če bo ocenil, da mi še zaupa, sem pripravljena še naprej opravljati delo kot ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Če pa tega zaupanja ni ali pa če predsednik meni, da bo moje nadaljnje ministrovanje vzbujalo dvom v javnosti, sem predsedniku pripravljena ponuditi svoj nepreklicni odstop,« je sporočila ministrica.

V nadaljevanju se namerava podrobneje seznaniti s poročilom in se pogovoriti z novim vodstvom turistično-gospodarske zbornice, saj so bili njen pogodbeni partner.

Erjavec pravi, da je Sript »kar nora zgodba …« FOTO: Blaž Samec/Delo
Erjavec pravi, da je Sript »kar nora zgodba …« FOTO: Blaž Samec/Delo

 

Šarec: »Vedno sem zahteval odgovore«


Premier je danes ob robu seje državnega zbora ocenil, da ministrica na področju kmetijstva dela zelo dobro, o nadaljnjih korakih pa se bo odločil, ko bo prebral revizijsko poročilo.

»Danes težko sodim. Karl Erjavec ima legitimno pravico izraziti svoje mnenje. Mislim pa, da bi morali vsi skupaj zdajle biti državotvorni, ne prinašati nekih komentarjev o ministrih in prelagati odgovornosti name. Če so trenja v kakšni stranki, jih ni treba prelagati name odgovornosti, da bi sodil, kdo je primeren za vodenje stranke,« je poudaril Šarec. Do zdaj je vedno zahteval odgovore, zato jih bo tudi od ministrice, je še napovedal.


 

Preberite še:

Komentarji: