Koalicija zaenkrat brez rešitve po stečaju Adrie Airways

Koalicija ni sklenila nič konkretnega.

Objavljeno
01. oktober 2019 18.59
Posodobljeno
01. oktober 2019 19.31
»Ne gre za kupovanje avta, gre za bistveno večje zadeve,« je dejal premier in dodal, da so si zato vzeli čas za preučitev možnosti, ki so na voljo. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Tudi po dvournem sestanku koalicijskih partnerjev, finančnega ministra Andreja Bertonclja in predsednika upravnega odbora DUTB Tomaža Beska tako končne odločitve o ukrepanju države po napovedi stečaja Adrie Airways še ni. »Številke so bile predstavljene, a gre za veliko stvar zato smo si vzeli še nekaj časa,« je pojasnil premier, zadovoljen z analizo DUTB za novo letalsko družbo. Obstajala pa naj bi tudi interes za javno-zasebno partnerstvo. Do kdaj naj bi sprejeli odločitev ni jasno, gospodarski minister Zdravko Počivalšek je dejal le, da naj bi do odgovora prišli relativno hitro.

Že na četrtkovi seji vlade pa naj bi potrdili zakon o letalstvu, ki bi lahko omogočil vzpostavitev obvezne gospodarske javne službe za mednarodni redni zračni promet. Na očitke, da je zakon neoperativen, je infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek priznala, da se finančnih posledic zakona za zdaj ne da oceniti, »ker nimamo še določenih linij, ki bi bile nujno potrebne za povezljivost«.