Koga bo odneslo neprimerno vodenje TV Odmevov?

Slovensko javnost je močno vznemirilo včerajšnje vodenje Odmevov na nacionalni televiziji. Kdo, če sploh, bo odgovarjal?

Objavljeno
12. oktober 2017 12.45
RTV Slovenija v Ljubljani, 10. april 2017 [televizije,RTV Slovenija,Ljubljana,motivi,stavbe,kipi]
Suzana Kos, Roni Kordiš
Suzana Kos, Roni Kordiš

Tanja Gobec, voditeljica Odmevov na TVS, je včeraj v televizijskem Dnevniku naredila napovednik o vsebini oddaje. Pri tem se je vedla drugače, kakor bi pričakovali od voditeljice. Tanja Gobec je kljub »spodrsljaju« vodila Odmeve in s tem sprožila burne odzive na socialnih omrežjih.

Na twitterju se je hitro vnela debata o tem, ali bodo Odmevi, kadar jih bo vodila Tanja Gobec, dosegli izjemno visoko gledanost. Vendar si je pri tem treba postaviti drugačno vprašanje − kakšne standarde vodenja imamo na nacionalni televiziji, kaj si o tem mislijo uredniki in kakšna je njihova odgovornost.

Z RTV Slovenija so nam odgovorili: »Nastop voditeljice v napovedniku oddaje Odmevi, dne 11. oktobra 2017, je bil posledica osebne stiske in stresa, a brez dvoma neprimeren in ni ustrezal standardom javnega nastopanja. Vodstvo RTV Slovenija okoliščine neljubega dogodka že preučuje in bo sodelavki nudilo vso potrebno pomoč ter ukrepalo v skladu s postopki in pravili, ki so predvideni za take primere. Vsem gledalcem se iskreno opravičujemo in dogodek obžalujemo.«

Vsi odgovorni so imeli, po naših informacijah, danes sestanek pri generalnem direktorju RTV Igorju Kaduncu, urednica informativnega programa pa je predlagala disciplinske ukrepe.

Pričakovati je disciplinsko ukrepanje proti urednici včerajšnje oddaje Meti Dragolič, ker ni preprečila nastopa Tanje Gobec in zagotovila nadomestnega voditelja Odmevov. Najverjetneje bodo sledili tudi ustrezni ukrepi proti Tanji Gobec.