Kopanje je dovoljeno, zadrževanje na plažah ne

Občinski redarji in predstavniki civilne zaščite bodo konec tedna opozarjali in nadzirali dosledno izvajanje državnega odloka.
Fotografija: Bo ta konec tedna že znanilec prihajajoče poletne sezone? FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Bo ta konec tedna že znanilec prihajajoče poletne sezone? FOTO: Leon Vidic/Delo

Vlada je na včerajšnji dopisni seji podaljšala veljavnost ukrepov v odloku o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih. Župani občin slovenske Istre, Policijske uprave Koper in zdravstveni inšpektorat zato obiskovalce opozarjajo, da je zadrževanje na plažah in drugih javnih površinah še vedno prepovedano, razen v primeru izvajanja športno-rekreativne dejavnosti individualnega značaja.


 

Redarji bodo konec tedna nadzirali in opozarjali 


Dovoljeno je tudi kopanje, vendar je zadrževanje na plaži dovoljeno za nujno potreben čas izvajanja te oblike športno-rekreacijske dejavnosti (slačenje, preoblačenje, sušenje). Pri tem pa je treba upoštevati varnostno razdaljo. Torej je na plažah še vedno prepovedano poležavanje, sončenje, druženje, prehranjevanje (pikniki).



Župani in predstavniki občin Piran, Izola, Ankaran in mestne občine Koper so se danes sestali s predstavniki Policijske uprave Koper, zdravstvenega inšpektorata območne enote Koper in regijskega štaba civilne zaščite za Obalo. Na posvetu so se seznanili s problemom zadrževanja oseb zlasti na plažah in se dogovorili, da bodo tako občinski redarji kot predstavniki civilne zaščite v prihajajočem koncu tedna na terenu skrbeli za opozarjanje in nadzor o doslednem izvajanju državnega odloka.

Na plaži se boste po kopanju lahko slekli, preoblekli in se posušili, ne pa posedali. FOTO: Leon Vidic/Delo
Na plaži se boste po kopanju lahko slekli, preoblekli in se posušili, ne pa posedali. FOTO: Leon Vidic/Delo

 

Splošni varnostni ukrepi še vedno veljajo


Čeprav je vlada v zadnjih dneh in tednih zrahljala kar nekaj ukrepov ob pandemiji, med drugim so znova odprte terase gostinskih lokalov, trgovine in nekateri rekreativni objekti, še vedno veljajo splošni varnostni ukrepi, kot so razkuževanje rok, nošenje zaščite v zaprtih javnih prostorih ter vzdrževanje varnostne razdalje med ljudmi. Prav tako se prebivalke in prebivalci ne smejo zadrževati na javnih površinah, med katere spadajo tudi plaže.

Ob prihajajočem koncu tedna, ko zlasti na plažah pričakujejo porast obiskovalk in obiskovalcev ter sprehajalk in sprehajalcev, policisti prosijo za strpnost in dosledno upoštevanje veljavnih ukrepov.

Preberite še:

Komentarji: