Koprski župan ne verjame prepogostim naključjem

Koprski župan Aleš Bržan je na FB objavil nenavaden zapis, v katerem opozarja na »naključja, ki se prepogosto dogajajo«.
Fotografija: Aleš Bržan lokalne volitve 2.12.2018 Koper Slovenija [Aleš Bržan,lokalne volitve,Koper,Slovenija] Foto Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Aleš Bržan lokalne volitve 2.12.2018 Koper Slovenija [Aleš Bržan,lokalne volitve,Koper,Slovenija] Foto Jože Suhadolnik

»Naključja so redka, ko se ponavljajo, se moramo resno zamisliti. V letošnjem letu se naključno pojavljajo smeti ob praznih zabojnikih, nekateri se naključno čez noč prenapolnijo. Naključno se obračajo zalivalniki in z zelenic usmerjajo proti cestam,« je na svojem FB profilu zapisal koprski župan Aleš Bržan.

»Malo mimo naključja je nekdo pred tedni celo vlomil do zalivalnega računalnika v Žusterni in spremenil urnik zalivanja. Pred dnevi je naključno v kanalizacijsko cev zašla majica ali pulover (skozi školjko verjetno ne), par dni kasneje so v jašku našli kose stiroporja,« nadaljuje.

»Teh in drugih naključij je sedaj že odločno preveč. Morda bi se lahko avtorji naključij zamislili, ali s takšnimi dejanji res škodujete občinskemu vodstvu ali predvsem sebi in ostalim občanom,« sklene.

Ob tem so včeraj iz koprske službe za stike z javnostmi sporočili, da se je v zadnjem času povečalo število nedovoljenih posegov v mestno infrastrukturo. Med drugim so pristojne službe večkrat zaznale, da so šobe za zalivanje zelenic obrnjene v napačno smer, zraven praznega koša za smeti so odpadki, ki so malomarno odvrženi na tla, pojavljajo se zamašeni kanalizacijski jaški. »Pristojne službe bodo zato o vseh morebitnih nedovoljenih posegih v mestno infrastrukturo dosledno obveščale organe pregona,.« so zapisali v sporočilu za javnost.

Komentarji: