Krajčič ne bo umaknil odstopne izjave

Jutri, ko naj bi se Državni zbor seznanil z njegovim odstopom, zapušča državni zbor.

Objavljeno
03. marec 2019 20.14
Posodobljeno
03. marec 2019 20.24
Darij Krajčič v petek povedal, da je bila njegova odločitev za odstop prenagljena ter da razmišlja, da bi odstopno izjavo umaknil. FOTO: Jožže Suhadolnik/Delo
STA
STA
Poslanec LMŠ Darij Krajčič ne bo umaknil odstopne izjave in tako v ponedeljek, ko naj bi se DZ seznanil z njegovim odstopom, zapušča državni zbor, je poročala POP TV. To je za omenjeno televizijo potrdil sam poslanec.

Krajčič je odstopno izjavo podal pred dnevi, ko je v trgovini blizu DZ ukradel sendvič, ki ga je pozneje sicer plačal, vse skupaj pa označil za družbeni eksperiment.

A je v petek povedal, da je bila njegova odločitev za odstop prenagljena ter da razmišlja, da bi odstopno izjavo umaknil.O tem naj bi se odločil do ponedeljka do 12. ure, ko bo DZ začel sejo, na kateri naj bi se med drugim seznanil z njegovo odstopno izjavo in ugotovil, da mu je prenehal mandat poslanca.

Premier Marjan Šarec je v petek v odzivu na najnovejše navedbe Krajčiča dejal, da bo v primeru, če ne bo odstopil, težko še član LMŠ. Pozval ga je, naj temeljito premisli, kaj bi pomenilo, če napovedi odstopa ne bi uresničil.