Kranjski župan s podžupanom, a še brez zaveznikov

Nova desna roka Boštjana Trilarja Boris Vehovec bo podžupansko funkcijo opravljal nepoklicno.

Objavljeno
23. april 2015 19.50
Kranj
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Kranj – Kranjski župan Boštjan Trilar je za podžupana imenoval mestnega svetnika Borisa Vehovca, kolega iz stranke Več za Kranj. Zaupal mu je področje družbenih dejavnosti, funkcijo pa bo opravljal nepoklicno.


Župan je 19. marca razpustil koalicijo zaradi različnih pogledov na napako poklicnega podžupana Jakoba Klofutarja, ki protikorupcijski komisiji ni prijavil lastništva v Agenciji Mservis Klofutar in je bil vse do 10. marca direktor podjetja Vod. Klofutar je zaradi pritiska odstopil s podžupanske funkcije, župan pa je nato razrešil tudi nepoklicnega podžupana Primoža Terplana (SMC), ker vanj ni imel več zaupanja.

Novi podžupan 45-letni Boris Vehovec je samostojni podjetnik v mizarstvu, drugače pa dolgoletni predsednik sveta Zavoda za šport Kranj in predsednik Športne zveze Kranj.

Iz županovega kabineta so danes pojasnili, da je župan doslej opravil razgovore z večino strank in svetniških skupin, vendar ni podpisan še noben dogovor. Tako tudi ni jasno, ali je kmalu pričakovati spremembe v komisijah pri svetu MO Kranj. Koalicijo so do razpustitve tvorile stranke Več za Kranj, SMC, NSi, Desus, SD in Lista za razvoj Kranja: v 33-članskem kranjskem mestnem svetu je to pomenilo 22 svetnikov in svetnic oziroma njihovih glasov.

Direktor kranjskih poklicnih gasilcev bo Tomaž Krišelj

Mestni svetniki so na seji v sredo z večino glasov soglašali, da novi direktor Gasilske reševalne službe Kranj, potem ko je februarja sredi mandata odstopil Vojko Artač, postane podjetnik Tomaž Krišelj, ustanovitelj, solastnik in do nedavnega direktor podjetja Logos.si, ki se ukvarja z izdelavo informacijskih sistemov. Po pogodbi, ki jo je sklenil še za časa županovanja Mohorja Bogataja, je bilo Krišljevo podjetje tudi dobavitelj informacijske opreme za Mestno občino Kranj.

Na razpis za direktorja GRS Kranj se je sicer prijavilo pet kandidatov, komisija pri zavodu pa je kot najprimernejšega prepoznala Krišlja in mestnemu svetu predlagala, naj mu da soglasje.