Predstavitvena informacija

Krediti so še vedno dostopni, za nekatere tudi pod boljšimi pogoji  

Se tudi vam po lanskem ukrepu Banke Slovenije, ki je zaostril pogoje kreditiranja prebivalstva, postavljajo vprašanja o kreditni sposobnosti? 

Objavljeno
24. februar 2020 08.46
Posodobljeno
24. februar 2020 08.50
Potrošniški kredit FOTO: SKB Banka
Ste nehali razmišljati o nakupu novega pohištva, novi počitniški prikolici, avtomobilu ali potovanju v eksotične kraje? Se sprašujete, kdo si kredit danes sploh še lahko privošči?
 
Ne sklepajte prehitro na podlagi sporočil v medijih, da danes kredita ni več mogoče dobiti. Za večino prebivalcev so skrbi o kreditni sposobnosti odveč, saj ga v SKB banki še vedno odobrijo kar 8 od 10 kreditojemalcem. Preverite, ali ste med njimi tudi vi!
 
image
Potrošniški kredit FOTO: SKB Banka
 
Zakaj nekateri lahko danes dobijo celo več kredita kot prej
 
Spremembe, ki so posledica pred kratkim sprejetega ukrepa regulatorja, vplivajo različno na kreditiranje prebivalstva. Vseeno pa zaradi novih meril in pogojev nekateri lahko dobijo celo višji kredit kot prej. Po novem se namreč poleg plače v izračun upošteva večina prilivov na osebni račun, med drugim tudi prevoz na delo, prehrana, regres, morebitni zaslužki iz oddajanja nepremičnin …
image
Potrošniški kredit FOTO: SKB Banka

 
Zakaj me banka sprašuje o številu otrok
 
Banka Slovenije je lani natančno predpisala, kolikšne zneske mora banka upoštevati za vzdrževane osebe pri izračunu kreditne sposobnosti.
 
Vse banke so zdaj dolžne pridobiti informacijo o vzdrževanih članih in pri izračunu kreditne sposobnosti upoštevati tudi izdatke za otroke. Dajanje neresničnih podatkov pomeni kršitev pogodbe, sklenjene med banko in kreditojemalcem.
image
Potrošniški kredit FOTO: SKB Banka
 
Kakšna vprašanja zastaviti banki, ko pridete po kredit
 
Kreditojemalci ob obisku poslovalnice po navadi sprašujejo le, koliko kredita lahko dobijo, kolikšna je lahko najvišja anuiteta in kolikšna je najdaljša odplačilna doba, manj pa jih zanimajo tudi zanje precej bolj pomembne stvari, kot je razlika med fiksno in spremenljivo obrestno mero, kaj storiti, če se znajdejo v težavah z odplačevanjem, ali s kakšnim zavarovanjem se lahko izognejo temu, da ob morebitni smrti ne bi ves dolg padel na dediče.
 
Uresničite svoje želje z SKB potrošniškim kreditom
 
Do 31. 3. 2020 izkoristite akcijske obrestne mere pri najemu potrošniškega kredita v SKB banki. Potrošniški kredit do 7 let lahko dobite brez zavarovanja in s super obrestno mero.
 
Vse dodatne informacije dobite tu, v kateri koli poslovalnici SKB banke ali na tel. št. (01) 471 55 55.

 
Preverite tudi informativni izračun za potrošniški kredit!
image
Primer izračuna kredita Foto Skb Banka