Lanski najemnik pohorskega kolesarskega parka bo letos podizvajalec

Iztok Tomšič bo za najem proge prek občinskega Marproma plačeval 501 evro na mesec.

Objavljeno
29. marec 2016 20.30
Robert Galun
Robert Galun

Maribor − Edino progo v pohorskem kolesarskem parku bo tudi letos upravljal samostojni podjetnik Iztok Tomšič. Formalni najemnik bo sicer javno podjetje Marprom, Tomšič pa njegov podizvajalec. Drugih interesentov za najem proge ni bilo.

Občina je osnovno najemnino za obdobje od aprila do oktobra z možnostjo podaljšanja do konca leta postavila pri 243,16 evra. Mestni avtobusni prevoznik Marprom, ki upravlja tudi Pohorsko vzpenjačo in vlečnice, je ponudil 501 evro (brez davka) in kot edinemu ponudniku mu posel ne more več splavati po vodi. Še zlasti, ker za njim stoji Tomšič, ki ima z urejanjem proge dovolj izkušenj.

Ta že nekaj časa poudarja, da je treba na Pohorju združiti moči, zato se je tudi odločil za sodelovanje z Marpromom, ki na Pohorju skrbi za infrastrukturo. V praksi se sicer ne bo spremenilo veliko, Tomšič bo najemnino plačeval Marpromu, ta pa občini, ki je njegova lastnica. Le mesečna najemnina bo letos petkrat nižja od lanske (2500 evrov), s katero je Tomšič šokiral konkurenco. »Če bi bilo to samo za april in oktober, bi bila cena enaka, tako pa je za vse leto,« je dejal Tomšič.

Marpromov podizvajalec načrtuje odprtje parka najkasneje v dveh tednih, vsekakor bi rad za nekaj dni prehitel Kranjsko Goro, kjer je odprtje predvideno za 24. april. Pohorski park namreč tudi letos ni vključen v sistem Gravity Card, ki omogoča kolesarjenje v štirinajstih evropskih parkih, med drugim v Kranjski Gori.

Cena dnevne vozovnice še ni določena, a bo nekoliko višja kot v lanski kratki sezoni, pravi Tomšič. Lani je bilo treba ob koncu tedna, ko je cena najvišja, za prevoz kolesa in kolesarja odšteti 22 evrov, od tega je Marprom dobil 18 evrov in prav tako bo letos.