Lidl v Arnovski gozd s 70 milijoni

Ob avtocesti pri Arji vasi bo trgovec zgradil poslovno-logistični center

Objavljeno
11. december 2017 12.03
Posodobljeno
11. december 2017 12.15
Arnovski gozd
Brane Piano
Brane Piano
Žalec − V Arnovskem gozdu v neposredni bližini avtocestnega priključka Arja vas bo v manj kot dveh letih zrasla druga etapa poslovne cone (PC). Skupaj s komunalnimi in drugimi ureditvami jo cenijo na skoraj 70 milijonov evrov, samo poslovno-logostični center (PLC) v Arnovskem gozdu II pa bo stal okoli 50 milijonov evrov. Na Občini Žalec niso povedali, kdo je investitor, saj ta informacije sam še ni objavil. Tina Cipot iz Lidla Slovenija pa je potrdila, da je za Lidlov logistični center v Arji vasi izdano gradbeno dovoljenje, ki je tudi že pravnomočno.

Čeprav v Lidlu več informacij o centru obljubljajo za kasneje, smo izvedeli, da se za zdaj gradbeno dovoljenje glasi na investitorja Toming inženiring. Družba je zadnja leta v Arnovskem gozdu kupovala zemljišča, Občina Žalec pa je s Toming inženiringom in Lidlom Slovenija sklenila tristransko pogodbo o komunalni ureditvi in plačilu komunalnega prispevka, ki je za vse strani zavezujoča.

Po njej mora investitor v PC Arnovski gozd za 1,8 milijona evrov zgraditi manjkajočo gospodarsko infrastrukturo po že izdanih gradbenih dovoljenjih. Investitor torej ima gradbeno dovoljenje za poslovno-logistični center (PLC) na zemljišču, ki je veliko 13 hektarov, ter za objekt s 56.000 kvadratnimi metri površin. V njem načrtuje 120 delovnih mest, PLC pa bi odprl v prvi polovici leta 2019.

Žalski župan Janko Kos je s tem v Občino Žalec privabil investicijo, ki dosega polovico vrednosti investicije Steyr Magne v Hočah - Slivnici, pri čemer so za Arnovski gozd tako občinske prostorske podlage bile sprejete že pred leti, soglasja in dovoljenja za gradnjo in širitev poslovne cone pa prejšnji mesec.