M. Pircu in M. Runjaku ponudba po pogodbi

Nadzorniki SDH so obravnavali aktivnosti pri upravljanju kapitalskih naložb države in SDH.

Objavljeno
12. november 2015 10.51
jsu/Slovenski Državni Holding
B. K., gospodarstvo
B. K., gospodarstvo
Ljubljana − Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) se je na včerajšnji seji med drugim seznanil tudi s stanjem po zamenjavi uprave družbe. Člana stare uprave Matej Pirc in Matej Runjak sta opravila primopredajo poslov. Obema so v skladu z njunima pogodbama o zaposlitvi ponudili delovno mesto znotraj SDH. Za odločitev o tem, ali bosta ponudbo sprejela, imata 15 dni časa.

Nadzorni svet je obravnaval tudi aktivnosti pri upravljanju kapitalskih naložb države in SDH ter izvedene skupščine družb ter prodajo naložb RS in SDH. Seznanil se je s poročilom komisije za tveganja.
 
Pooblaščenec za skladnost poslovanja in integriteto je skupaj z delovno skupino pripravil načrt integritete in kodeks etike SDH ter navodilo o ravnanju v primeru domnevnih nepravilnosti in zaščiti prijaviteljev.
 
Nadzorniki so dali soglasje k dopolnjenemu osnutku meril za merjenje uspešnosti poslovanja družb s kapitalsko naložbo države, h katerim mora za veljavnost podati soglasje še Vlada RS, in soglasje k svetovalni pogodbi za izvedbo skrbnega pregleda družbe Geoplin in določitev razmerja vrednosti med družbama Geoplin in Plinovodi.