Manson razprodaja Metaldays

Tudi eno- in tridnevne vstopnice, z MotörCityja s predelano hondo Krakenhead Customs.

Objavljeno
14. december 2016 09.46
bmo-metaldays
Blaž Močnik
Blaž Močnik

Tolmin – Po razprodaji sedme izvedbe tolminskega glasbenega festivala Punk Rock Holiday brez ene same napovedane skupine je podoben scenarij samo vprašanje časa tudi za največji glasbeni dogodek pri nas Metaldays. Po napovedi nastopa v vseh pogledih izstopajočega egocentrika Marlyna Mansona je zanimanje izjemno.

»Pričakovano,« je bila jedrnata Nika Brunet iz glavne organizatorske ekipe Metaldays, kjer so konec novembra poskrbeli za navdušenje po napovedi enega od 12 koncertov Mansona na evropskih tleh. Obiskovalcem so za obisk skoraj celotedenskega festivala ponudili še tri- in enodnevne vstopnice. »Seveda bo naval največji na dan glavnega koncerta, zato smo se temu prvič nekoliko prilagodili,« je dejala. Razen obsežnejšega odrskega dela drugih prilagoditev za spektakel ne bo, bo pa Manson med največjimi finančnimi zalogaji Metaldays. »Za peto obletnico smo letos namenili več denarja, zato pa bo spored najboljši doslej,« pravi Brunetova.

Kakor je že dalj časa znano, metalski prireditelji, ki skrbijo tudi za punkerske počitnice, v natrpan koledar glasbenih festivalov ob sotočju Tolminke in Soče dodajajo še bluesovski dogodek MotörCity. Čeprav je namenjen motorističnemu občinstvu, opozarjajo, da ne bo klasični zbor motoristov. Še posebno srečen pa bo za enega izmed obiskovalcev. Med 2000 kupci vstopnic bodo organizatorji izžrebali srečneža in mu podarili predelavo hondinega motorja z letnico 1976, delo slovenskega dvojca Krakenhead Customs.